Szakmai Nap

Módosítva: 2018.05.04 15:22

A Budai AllergiaKözpont 2018. január 27-én, a Prima Medica EgészségHálózat szervezésében tartotta meg Szakmai Napját táplálékallergiák- és intoleranciák témakörében.

Az előadások felvételét a "play" gomba kattintva tekintheti meg. Figyelem! Az előadások lejátszásához Adobe Connect alkalmazás telepítése szükséges, melyet a böngésző automatikusan felkínál.

Az ételallergiák helye és terhei a komplex, több szervi allergiák között - Prof. Dr. Nékám Kristóf professzor, egyetemi tanár, osztályvezető főorvos

Adalékanyagok, táplálékkiegészítők, jogi vonatkozások - Prof. Dr. Nékám Kristóf professzor, egyetemi tanár, osztályvezető főorvos 

Táplálékallergiák, táplálékintoleranciák, hasonlóságok és különbségek - Dr. Hidvégi Edit PhD gyermekgyógyász, gasztroeneterológus
A táplálékallergia kisded- és gyermekkori sajátosságai - Dr. Polgár Marianne PhD, egyetemi tanár
A táplálékallergia megelőzésének megváltozott szemlélete. Nemzetközi és hazai ajánlás - Dr. Polgár Marianne PhD, egyetemi tanár
Táplálékallergiák molekuláris komponens alapú diagnosztikája - Dr. habil. Réthy Lajos PhD, főorvos, egyetemi tanár
Gluténfüggő megbetegedések felnőttkorban - Dr. Sárdi Krisztina belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
Táplálékallergiák és -intoleranciák étrendi terápiája - Varga Dóra dietetikus MsC

 

Szolgáltató partnerünk:

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok