Az étel-intolerancia - szemben az ételallergiával - nem az immunrendszer gyors válasza az élelmiszerre, hanem inkább az emésztõrendszeré, illetve az immunrendszer lassú válasza. Étel-intolerancia akkor fordul elõ, ha egy étel valamely összetevõje irritálja a beteg emésztõrendszerét, vagy az képtelen az összetevõt megemészteni, esetleg az immunrendszer ad lassú védekező választ rá. A leggyakoribb étel-intolerancia a laktóz-intolerancia. Laktóz található a tejben és számos mindennapi táplálékunkban. Másik igen gyakori az immunmodulált ételallergia, amiről ezen a linken olvashat bővebben.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.
Új ismeretek az allergiás megbetegedések diagnosztikájában és terápiájában címmel rendezi meg októberi szakmai napját a Prima Medica EgészségHálózat és az Allergiaközpont - Prima Medica.