A FOX ételintolerancia teszt egy nanotechnológián alapuló vizsgálat, amely összetételének köszönhetően, 1 vérvételből közel 300 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitest vizsgálatára van egyszerre lehetőség.
Fontos megemlíteni, hogy az emberek többsége az étkezéssel kapcsolatba hozható panaszok esetén általában ételallergiára gyanakszik, pedig az esetek nagyobb részének hátterében leginkább ételintoleranciáról van szó. Ennek egyik bizonyítéka az is, hogy az IgG reakciók (ételintolerancia) 10-15x gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), amelyek az embereknek csupán a 2%-át érintik.
A FOX ételintolerancia teszt segítségével megállapítható, hogy milyen ételekre érzékeny a szervezete, azonban általa konkrét betegséget nem lehet diagnosztizálni! A háttérben húzódó esetleges konkrét betegség megállapításához kérjen szakorvosi segítséget!
A FOX ételintolerancia teszt összes vizsgált élelmiszer alapanyag listája ITT olvasható.
A mérést és az adatok feldolgozását egy speciális készülék és elemző szoftver segítségével, gyakorlott laboratóriumi szakemberek végzik a PrimaLab minősített laboratoriumában. A laboratorium tanusítványa itt érhető el, a vizsgálati árlista pedig itt található meg.
A lelet elkészülési ideje álatlában 10 munkanap, de a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a vizsgálatok leletkiadási ideje átmenetileg ennél hosszabb idő is lehet! Az elkészült leletet minden esetben PDF formátumban érkezik meg, amely szöveges értékelést, véleményt nem tartalmaz.
A kiértékelésre/tanácsadásra javasoljuk az Allergiaközpont orvosait és/vagy diatetikusait felkeresni, aki jártasak a FOX ételintolerancia teszt eredményeinek értelmezésében. A tünetek eliminálásában kiemelkedő szerepe van a megfelelően összeállított és személyre szabott diétának.
Vélemények dr. Balogh Ádámról >>> Rendelés típusa:Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:
Téma szakértője
Dr. Balogh Ádám MSc PhD
Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.
Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.