FOX - Ételintolerancia teszt

FOX - Ételintolerancia teszt

Szerző: allergiakozpont.hu | Módosítva: 2023.11.15 15:40

A FOX ételintolerancia teszt egy nanotechnológián alapuló vizsgálat, amely összetételének köszönhetően, 1 vérvételből közel 300 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitest vizsgálatára van egyszerre lehetőség.

Fontos megemlíteni, hogy az emberek többsége az étkezéssel kapcsolatba hozható panaszok esetén általában ételallergiára gyanakszik, pedig az esetek nagyobb részének hátterében leginkább ételintoleranciáról van szó. Ennek egyik bizonyítéka az is, hogy az IgG reakciók (ételintolerancia) 10-15x gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), amelyek az embereknek csupán a 2%-át érintik.

 

A FOX ételintolerancia teszt segítségével megállapítható, hogy milyen ételekre érzékeny a szervezete, azonban általa konkrét betegséget nem lehet diagnosztizálni! A háttérben húzódó esetleges konkrét betegség megállapításához kérjen szakorvosi segítséget!

 

Bejelentkezés a vizsgálatra

Online bejelentkezés az Allergiaközpont rendeléseire


FOX által vizsgált főbb élelmiszer csoportok:

  • Gabonafélék és magok (pl. búza, kukorica, mák, zab),
  • Kávé és tea (pl. zöld tea, kamilla, kávé, kakaó),
  • Ehető gombák (pl. csiperke, tinóru, enoki),
  • Tojás és tej (pl. tehéntej, juhsajt, tojássárgája),
  • Hal és tenger gyümölcsei (pl. kagyló, osztriga, ponty, rák),
  • Gyümölcsök (pl. banán, eper, alma, áfonya),
  • Hüvelyes növények (pl. bab, borsó, lencse, földimogyoró),
  • Hús (pl. csirkehús, sertéshús, vadhús, borjúhús),
  • Újszerű élelmiszerek (pl. aloe vera, chia mag, mandulatej, alga),
  • Diófélék (pl. mogyoró, kókuszdió, mandula, kóladió),
  • Fűszerek (pl. babérlevél, fahéj, vanília, tárkony),
  • Zöldségek (pl. káposzta, avokádó, paradicsom),
  • Egyebek (pl. méz, élesztő, komló).

 

FOX ételintolerancia teszt összes vizsgált élelmiszer alapanyag listája ITT olvasható.


A FOX ételintolerancia tesztet az alábbi tünetek esetén érdemes elkészíttetni:

  • hasmenés,
  • székrekedés,
  • hányinger, hányás,
  • gyomorfájdalom,
  • felfúvódás, puffadás,
  • gyomorégés,
  • fejfájás, migrén,
  • depresszió,
  • asztma,
  • idegesség, ingerlékenység,
  • koncentrációhiány,
  • bőrbetegségek és súlyproblémák.

 

A mérést és az adatok feldolgozását egy speciális készülék és elemző szoftver segítségével, gyakorlott laboratóriumi szakemberek végzik a PrimaLab minősített laboratoriumában. A laboratorium tanusítványa itt érhető el, a vizsgálati árlista pedig itt található meg.


A lelet elkészülési ideje álatlában 10 munkanap, de a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a vizsgálatok leletkiadási ideje átmenetileg ennél hosszabb idő is lehet! Az elkészült leletet minden esetben PDF formátumban érkezik meg, amely szöveges értékelést, véleményt nem tartalmaz.

 

A kiértékelésre/tanácsadásra javasoljuk az Allergiaközpont orvosait és/vagy diatetikusait felkeresni, aki jártasak a FOX ételintolerancia teszt eredményeinek értelmezésében. A tünetek eliminálásában kiemelkedő szerepe van a megfelelően összeállított és személyre szabott diétának.

Téma szakértője

  • Dr. Balogh Ádám MSc PhD

  • Szakterületek:
    • csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus
  • Specialitások:
    • ételallergiák kivizsgálása, követése
    • légúti allergiák (szénanátha, asztma)
    • atopiás dermatitis, csalánkiütés
    • gyógyszerallergia
    • Alex multiplex allergia teszt specialista
    • allergén specifikus immunterápia
    • gyermek- és felnőtt ellátás
    • angol nyelvű ellátás/ consultation in English available

    Vélemények dr. Balogh Ádámról >>>

     

    Rendelés típusa:

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK