Az ételallergia előfordulása a lakosság körében 1-3%-ra tehető, csecsemő- és gyermekkorban elérheti az 5-10%-ot, az emésztési funkciók érésével párhuzamosan az esetek nagy részében a 3. életév végére megszűnik. Felnőttkorban az élelmiszerallergiák-intoleranciák előfordulását az egyre változatosabb táplálkozás, az adalékanyagok széles körű alkalmazása, a légúti pollen-szenzibilizálódás a zöldségekkel-gyümölcsökkel-fűszerekkel adott keresztreakciók révén segíti elő. A lokális immunrendszert és emésztőfunkciókat károsító megbetegedések, bizonyos terápiák, irritáns élvezeti szerek /különösen a krónikus alkoholfogyasztás/ szintén növelhetik az ételallergia kialakulásának a lehetőségét.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.
Új ismeretek az allergiás megbetegedések diagnosztikájában és terápiájában címmel rendezi meg októberi szakmai napját a Prima Medica EgészségHálózat és az Allergiaközpont - Prima Medica.