Ki lehet ételallergiás?

Az ételallergia előfordulása a lakosság körében 1-3%-ra tehető, csecsemő- és gyermekkorban elérheti az 5-10%-ot, az emésztési funkciók érésével párhuzamosan az esetek nagy részében a 3. életév végére megszűnik. Felnőttkorban az élelmiszerallergiák-intoleranciák előfordulását az egyre változatosabb táplálkozás, az adalékanyagok széles körű alkalmazása, a légúti pollen-szenzibilizálódás a zöldségekkel-gyümölcsökkel-fűszerekkel adott keresztreakciók révén segíti elő. A lokális immunrendszert és emésztőfunkciókat károsító megbetegedések, bizonyos terápiák, irritáns élvezeti szerek /különösen a krónikus alkoholfogyasztás/ szintén növelhetik az ételallergia kialakulásának a lehetőségét.

Hírek

Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban. 

További részletek
Új ismeretek az allergiás megbetegedések diagnosztikájában és terápiájában

Új ismeretek az allergiás megbetegedések diagnosztikájában és terápiájában

Új ismeretek az allergiás megbetegedések diagnosztikájában és terápiájában címmel rendezi meg októberi szakmai napját a Prima Medica EgészségHálózat és az Allergiaközpont - Prima Medica.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK