Hozzávalók 6 palacsintához:
- 120 g Mimen palacsintaliszt (itt beszerezhető)
- 250-270 ml víz
- fél csomag gluténmentes vanília pudingpor
- 2,5 dl rizstej (itt beszerezhető)
- 1 banán
- 1 ek cukor (vagy nyírfacukor, eritrit)
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztkeveréket csomómentesre keverjük a vízzel és mindig kevés olajat a palacsinta sütőbe csepegtetve kisütjük a szokásos módon a palacsintákat. A massza hamar besűrűsödik, ha állni hagyjuk a tésztát, ilyenkor kevés víz hozzáadása lehet szükséges. A pudingport hidegen elkeverjük a rizstejjel, majd sűrűre főzzük, és kevés cukrot ízlés szerint adunk hozzá. A kihűlt palacsintákat megkenjünk a pudinggal, felkarikázott banánnal töltjük meg egy vonalban a belsejét, majd feltekerjük a palacsintákat.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 120 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 22 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.