Hozzávalók 12 szelethez: 
- 200 g cékla
- 100 g barna rizsliszt
- 20 g kakaó
- 2 ek útifű maghéj
- 150 g xilit
- 4 db tojás
- 100 g vaj
- 100 g cukor- és gluténmentes étcsokoládé
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A céklákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és puhára főzzük. Amint kihűl a cékla darabokat, az olvadt vajjal simára dolgozzuk botmixer segítségével. A tojások sárgáját a xilitet habosra keverjük, majd a céklás masszával elegyítjük. A száraz hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habjával lazítjuk, végül belekeverjük a durvára aprított csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 60-75 perc alatt készre sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben:
o Energia: 197 kcal
o Fehérje: 4,5 g
o Zsír: 12 g
o Szénhidrát: 23 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.