Hozzávalók:
- 2 ek chia mag (itt beszerezhető)
- 2 dl rizstej (itt beszerezhető)
- fél banán
- szeletelt mandula
- 1 vanília rúd
Elkészítés:
A rizstejet összekeverjük a chia maggal és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnapra kocsonyás, puding állagúvá válik, a magas rost tartalmú chia magnak köszönhetően. Hozzáadjuk a villával összetört banánt, a vanília rúd kikapart belsejét, és még pikánsabbá tehetjük, ha a tetejére mandula szeleteket szórunk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 pohárban:
Energia: 270 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 43 g
Chia mag, vagy más néven azték zsálya magja, kiemelkedő omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmazható szív-és érrendszeri problémák megelőzéséhez. Érdemes 1 éjszakán át tejben, növényi tejben, vagy gyümölcsben áztatni, hogy a benne lévő értékes alfa-linolénsav hasznosulni tudjon a szervezetben.
A chia magból készült puding rendkívül laktató, így fogyókúra esetén is érdemes kipróbálni!
Elkészítéséhez nem szükség hőkezelés, ideális nyári reggeli a forró napokon :)
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.