Hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g zabkorpa (itt beszerezhető)
- 7 g búzaliszt
- 250 ml laktózmentes tej (itt beszerezhető)
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 3 db tojás
- 100 g eritrit (itt beszerezhető)
- 50 g laktózmentes vaj
- fél citrom reszelt héja
- 4 db eper
- 2 körte
- 100 g szeder
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a zabkorpával, majd ráöntjük a laktózmentes tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a zabkorpa megszívja magát nedvességgel. Egy óra elteltével a tojássárgáját fehéredésig keverjük az eritrittel, és hozzákeverjük a tejes masszához. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához. A laktózmentes vajat felolvasztjuk egy nagy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy fakanál segítségével gyakran kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra, egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! Majd tálaláskor friss gyümölcsökkel gazdagon tálaljuk.
Energia- és tápanyag összetétel 1 adagban:
Energia: 320 kcal
Fehérje: 10 g
Zsír: 17 g
Szénhidrát: 30 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.