Kiváló főétel az ünnepi asztalon, hiszen az ananász vagy a narancs elengedhetetlen Karácsony napján, s kerülve a nehéz ételeket, kellően diétás és egyben rendkívül ízletes. Ez anyukám egyik kedvenc receptje.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az ananászt megpucolom, vékony szeletekre vágom, közepét kivágom. A csirkemellfilét szintén felszeletelem, besózom és átforgatom kukoricalisztben. Előkészítek egy sütőedényt, amibe az átsütött húst teszem - nem olajozom ki, mert a hús szeleteken marad annyi zsiradék. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek és kissé átsütöm benne az ananászkarikákat, majd tálra teszem. Következik a csirkemellfilé, melynek mindkét oldalát átsütöm, belehelyezem a sütőedénybe, s mindegyik szelet húsra teszek egy szelet ananászkarikát. Mikor minden hús a helyére került, kevés tejföllel megkenem a szeleteket, és végül vékonyra szeletelt sajt kerül a tetejére. Ha valaki kevésnek találja a zsiradékot a sütőedényben, óvatosan meglocsolhatja olívaolajjal, nekem erre nem volt szükségem. Ezt az ételt már készítettem narancskarikákkal is, mely szintén ízletes.
Forrás: http://www.elelmiszerallergia.hu
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.