Kiváló választás ünnepi alkalmak előételeként.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukkínit lereszelem (hosszú szeletekre). 1 evőkanálnyi vajat serpenyőben felforrósítok és ráteszem a cukkínit. Átforgatom és sózom, puhulásig párolom. Egy serpenyőben a tejszínt és a bort összeforralom, sűrítem egy kevés étkezési keményítővel, majd ízesítem egy kevés sóval és frissen őrölt színes borssal, sűrűsödésig kevergetem. Egy felmelegített serpenyőbe teszem a sózott és borsozott fésűkagylót, mindkét oldalát max. 2 percig sütöm. Egy tányér közepére halmozom a vajban párolt cukkínit, ráteszem a fésűkagylót és rákanalazom a tejszínes bormártást. Mennyei előétel.
Forrás:http://www.elelmiszerallergia.hu
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.