Hozzávalók 25 db-hoz:
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg finomra őrölt mandula
- 7 dkg xilit plusz
- 1 tojás
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
Összekeverjük a az őrölt mandulát a gesztenyeliszttel, a xilit plusszal
és a sütőporral. Hozzámorzsoljuk a kókuszzsírt, mintha vaj lenne. Az
egészet egybe gyúrjuk a tojás segítségével és ízesítjük a reszelt citromhéjjal.
Fél-1 órára hűtőszekrénybe rakjuk a tésztát. Ezután 25 egyforma
golyót formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A
tetejüket egy kanál segítségével kissé lenyomkodjuk. 180 °C-ra
előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tápanyag összetétel 1 db-ban:
o Energia: 65 kcal
o Fehérje: 1 g
o Zsír: 5 g
o Szénhidrát: 5 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.