
Hozzávalók:
fél bögre köles
másfél bögre tej
6 evőkanál eritrit
1 evőkanál lenmag
2 dl tejszínhab
125 g natúr gesztenyemassza
Elkészítés
A lenmagot egy kis pohárba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, ami
ellepi. Néhány órán keresztül állni hagyjuk, majd ha már kocsonyás
állagú lett a pohár tartalma, akkor leturmixoljuk. Közben a kölest
feltesszük főni háromszoros mennyiségű tejjel, és kb 20 perc alatt
puhára főzzük. Ezt követően 10-15 percig hagyjuk lefedve, hogy magába
szívja a folyadékot, majd ízesítjük 3 evőkanál eritrittel, és hozzá
keverjük a leturmixolt lenmagot. A kész masszát egy tortaformába rakjuk,
és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Közben
elkészítjük a gesztenyés krémet a tetejére, amihez fel kell verni a
tejszínhabot, majd hozzáadni a lereszelt fagyott állapotban lévő
gesztenyemasszát, és 2-3 evőkanál eritritet. Ha kihűlt a köles alapunk,
akkor egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet és néhány órán keresztül
hűtőben pihentetjük.
Mennyiség: 12 szelet
Tápanyag összetétel 1 szeletben:
o Energia: 70 kcal
o Fehérje: 2 g
o Zsír: 6 g
o Szénhidrát: 19 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.