Hozzávalók 6db jégkrémhez:
- 20 g chia mag
- 5 g útifűmaghéj
- 120 g (1 db) nektarin
- 120 g eper
- 150 ml kókuszkrém
- 150 ml víz
Elkészítés:
Botmixerhez tartozó edénybe beleöntjük a kókuszkrémet, felhígítjuk vízzel, majd beletesszük a chia magot, az útifűmaghéjat és állni hagyjuk kicsit. Ez idő alatt megmossuk és megtisztítjuk a gyümölcsöket és ezeket is beletesszük az edénybe. Összeturmixoljuk az összetevőket és jégkrém formákba öntjük a masszát. Forma hiányába rakhatjuk kefir/ joghurt dobozába és spatulát állítunk bele. Miután megszilárdult a fagyasztóban fogyasztható is a frissítő jégkrém.
Tipp azoknak, aki az édesebb ízeket kedvelik:
Az eritrit nehezen oldódik hideg ételekben, így aki azzal szeretné édesíteni érdemes előtte megdarálnia, hogy finomabb szemcséjű legyen. Ezen kívül kiválóan édesíthető folyékony édesítőszerrel vagy nyírfacukorral, azonban az utóbbi energia-és és szénhidrát tartalmával számolni kell.
Energia-és tápanyagtartalom 1 db jégkrémben:
Energia: 87 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 3,5 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.