
Hozzávalók (15 darabhoz)
Elkészítés:
A porzselatint kevés vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsléhez. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük a folyadékot, amíg el nem kezd zselésedni. Miközben melegítjük, folyamatosan lekanalazzuk a tetejéről a habot, hogy kész gumicukor ne legyen tele apró buborékokkal. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd puha szilikon formákba adagoljuk a folyadékot. Megvárjuk míg megdermed, érdemes kis időre hűtőbe rakni őket, kb. 1 óra elteltével már fogyasztható is.
TÁPANYAG ÖSSZETÉTEL
Tápanyag összetétel 1 adagban:
o Energia: 11 kcal
o Fehérje: 1 g
o Zsír: 0 g
o Szénhidrát: 9 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.