Hozzávalok 10 müzliszelethez:
- 50 ml kókuszkrém ( itt beszerezhető)
- 150 ml víz
- 5 g utifűmaghéj ( itt beszerezhető)
- 5 g chia mag ( itt beszerezhető)
- 1 db banán (150 g)
- 1 db alma (150 g)
- 30 g dió (durvára vágott)
- 100 g zabpehely (gluténmentes) ( itt beszerezhető)
- fűszerek ízlés szerint: fahéj, kardamom, reszelt citromhéj
Elkészítés:
A kókuszkrémet feloldjuk a vízben, beletesszük az utifűmaghéjat, a chia magot és állni hagyjuk őket. Közben a banánt megtisztítjuk és villával összetörjük. A héjától és magházától megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A durvára vágott diót, zabpelyhet és a fűszereket hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd ráöntjük a beáztatott chia magot, utifűmaghéjat. Ez után összedolgozzuk a masszát és müzliszleteket formázunk belőle, amelyeket sütőpairral bélelt tepsire helyezünk. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:
Energia: 86 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát:10 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.