Hozzávalók 10 darabhoz:
- 50 gramm gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető)
- 20 gramm kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek xilit (itt beszerezhető)
Elkészítés:
A gluténmentes zabpelyhet finom szeműre daráljuk. Hozzáadjuk a kókuszlisztet, nyírfacukrot, tojást, szódabikarbónát, és annyi vizet adnunk hozzá (kb 1 dl), hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Egy palacsinta sütőben kevés olajat hevítünk és nagyjából 1 evőkanál tészta mennyiséget osztunk el a serpenyőben. Egyszerre kb 4-5 palacsintát tudunk kisütni. Amikor az egyik oldala megbarnult, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Kb 4-5 perc alatt el is készülnek.
Ízlés szerint tálalhatjuk lekvárral, túrókrémmel, friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal.
Energia- és tápanyagtartalom 1 darabban:
- Energia: 37 kcal
- Fehérje: 2 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 5 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.