Hozzávalók 1 adaghoz:
- 25 g útifű maghéj (itt beszerezhető)
- 2 db tojás
- 50 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat gyors mozdulatokkal összekeverjük egy keverőtálban az útifűmaghéjjal. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk a kissé ragadós masszából. Kevés hajdinalisztet szórunk egy nyújtódeszkára és néhány milliméter vastagságú tésztát nyújtunk. Vékony csíkokat vágunk a tésztából és forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt megfőzzük a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk belőle édes vagy sós ételeket is.
Energia- tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 358 kcal
Fehérje: 18 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 39 g
Receptet összeállította: Varga Dóra, dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.