Mennyiség: 6 darab
Hozzávalók:
160 g MIMEN kenyér lisztkeverék
195 g gluténmentes zabpehely
1 cs. porélesztő
15 g dió
15 g tökmag
15 g naraforgómag
5 g szódabikarbóna
20 g margarin
175 ml kefir
30 g reszelt sárgarépa
30 g reszelt cukkini
30 g reszelt sajt
só ízlés szerint
Elkészítés:
160 gramm zabpelyhet ledarálunk és összekeverjük a kenyérliszttel, zabpehellyel, durvára vágott magvakkal, porélesztővel, szódabikarbónával és a sóval. Ez után hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a margarint, végül a kefirt. Elkezdjük összegyúrni, majd ha összeállt a tészta, akkor 6 db zsemle formát készítünk belőle. Tegyük őket lazán egymás mellé, takarjuk le enyhén beolajozott alufóliával és konyharuhával. 30 percig hagyjuk őket kelni. Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. A reszelt sajtot a sütés felénél szórjuk a zsemlék tetejére.
Tápanyag összetétel 1 darabban:
Energia: 304 kcal
Fehérje: 12 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 41 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.