Mandulasajt

Mandulasajt

allergiakozpont.hu Módosítva: 2017.11.17 21:47
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Mennyiség: 10 adaghoz

Hozzávalók:

200 g mandula
1 ek sörélesztőpehely
2 tk útifűmaghéj
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

Előzőleg mandulatej készítéséhez használt mandulából visszamaradt mandula darálék, vagy 1 napig áztatott majd alaposan leturmixolt mandula az alapja a növényi sajtnak. A mandulához keverjük az útifűmaghéjat, sörélesztőpelyhet, reszelt fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot. Kerek formákba rakjuk, legalább fél órára hűtőbe rakjuk, majd fogyaszthatjuk kenyérhez, zöldségekhez.

Tápanyag összetétel 1 adagban:

Energia: 129 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 2 g 

Hírek

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek
Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK