Mennyiség: 2 személyre
Hozzávalók:
100 g csirkemell filé
100 g rukkola
50 g sótlan földimogyoró
2 evőkanál szójaszósz (gluténmentes)
2 evőkanál olíva olaj
Fűszerek: só, fehér bors, fekete bors, koriander, curry
Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A szójaszószból, olíva olajból és a fűszerekből készülő páclébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat a durvára vágott mogyoróval. Fél - 1 óra erejéig állni hagyjuk őket a pácban, hogy kellő mértékben összeérjenek az ízek. Kevés olíva olajon puhára pároljuk a csirkemellet 10-15 perc alatt. Eközben megmossuk a rukkolát és egyenletesen eloszlatjuk a tányéron, majd tálaláskor ráhalmozzuk a mogyorós fűszeres csirkemell csíkokat.
Tápanyag összetétel 1 adagban:
Energia: 400 kcal
Fehérje: 35 g
Zsír: 26 g
Szénhidrát: 8 g
Receptet készítette: Sárga Diána dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.