Semmi "gonosz" összetevőt nem tartalmaz a muffin, amit kifejlesztettem, sőt hatalmasra dagadó, könnyű, édes és finom! A muffin másik különlegessége, hogy pikáns ízt nyer azáltal, hogy a folyadék (tej) egy részét narancs kifacsart levével váltottam föl. Az általam kifejlesztett muffin nemcsak glutént, de cukrot sem tartalmaz, csupa egészséges összetevőből áll. Emellett egy újabb trükkel akár vendégek mellől 3 percre kiszaladva frissen, melegen tálalható desszert.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Összekeverem egy tálban a száraz anyagot, egy másikban a nedveset, utóbbit a vaj tejben való feloldásával kezdem mikrohullámú sütőben, majd hozzákeverem a mézet, a tojásokat, és a narancs levét. Ez így akár órákat is állhat melegben, illetve hossabb ideig a nedves anyagot hűtőbe tenném, s mikor vége a vacsorának, csak kiosonsz, a száraz tálba beleöntöd a nedves anyagokat, óvatosan (fontos!) összekevered, muffinformába kanalazod, és 25-30 perc alatt 200 fokon megsütöd. Így vendégeidnek, de akár imádott családodnak is meleg desszertet tálalhatsz.
Forrás: http://www.elelmiszerallergia.hu
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.