Hozzávalók 12 darab kosárkához:
- 120 g korpovit keksz (itt beszerezhető)
- 80 g vaj
- 30 g xilit (itt beszerezhető)
- 2 ek útifű maghéj (itt beszerezhető)
- 400 g túró
- 150 g joghurt
- 2 db narancs
- 3 tk xilit plusz (itt beszerezhető)
Elkészítés:
A koprovit kekszet ledaráljuk, hozzámorzsoljuk a hideg vajat és kevés xilittel édesítjük. Az útifű maghéjat kevés vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a keksz masszához, ettől fog igazán összeállni. Szilikonos muffin formákba egyenletesen elosztjuk a korpovitos tésztánkat és kis kosárkákat formázunk belőle a kezünk segítségével. Kicsit szurkáljuk meg villával a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót, joghurtot összeturmixoljuk, hozzáadunk az egyik narancs levét, és héját, majd xilit plusszal édesítjük. A másik narancsot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Miután kihűltek a kosárkák óvatosan kivesszük a szilikonos formából, néhány kocka narancsot rakunk az aljára, majd a narancsos túrókrém kerül a tetejére.
Energia- és tápanyag összetétel 1 db-ban:
-Energia: 147 kcal
-Fehérje: 7 g
-Zsír: 13 g
-Szénhidrát: 7 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.