Hozzávalók 6 db-hoz:
- 100 g hajdinaliszt
- 40 g rizsliszt
- 35 g kölesliszt
- 5 g lenmagpehely
- 10 g útifűmaghéj
- 5 gramm porélesztő
- 5 g só
- 10 szem olíva bogyó
- 1 ek olíva olaj
- 10 gramm bazsalikom
- 250 ml víz
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat összekeverjük a vízzel és 10 percig állni hagyjuk, miközben néha megkeverjük. Ha a folyadék kocsonyás állagúvá vált, akkor hozzáadjuk a 3 féle lisztet, lenmagpelyhet, élesztőt és egynemű tésztává dagasztjuk egy robotgép segítségével kb 10 perc alatt. Ízesítjük kevés sóval, bazsalikommal, majd a felszeletelt olívabogyót és az olíva olajat is hozzáadjuk. Miután összeáll a tészta kiolajozott muffin formákban egyenletesen eloszlatjuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Akár kenyér helyett is fogyaszthatjuk a muffinokat.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
Energia: 134 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 23 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.