Hozzávalók 2 személyre:
- 250 g csirkemell filé
- 300 g cukkini
- 80 g paradicsom (1 db)
- 120 g kaliforniai paprika
- 30 g zöld pesto
- 30 g olívabogyó
- 50 g zsírszegény reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fűszerek: friss bazsalikom, só, bors, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk és bepácoljuk sóval, borssal, aprított fokhagymával és 1 evőkanál olíva olajjal, majd állni hagyjuk. Közben apró kockára vágjuk a paradicsomot és a paprikát. Cukkiniből szeletelővel, vagy ennek hiányában késsel hosszú vékony, spagetti formájú „tésztát” készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd serpenyőbe kicsit megpároljuk úgy, hogy roppanós maradjon. Mikor elkészült hozzákeverjük a pestot, a friss bazsalikomot, a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt a csirke csíkokat megsütjük.
Tányérba helyezzük a cukkini tésztát, tetejére rátesszük a csirke csíkokat, olívabogyó karikát és kevés reszelt sajtot szórunk rá.
Energia-és tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 400 kcal
Fehérje: 44 g
Zsír: 19 g
Szénhidrát: 15 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.