Puncsos almás szelet (gluténmentes)

Puncsos almás szelet (gluténmentes)

allergiakozpont.hu Módosítva: 2017.11.17 21:46
Puncsos almás szelet (gluténmentes)

Nem múlhat el karácsony puncs és alma nélkül. A kókuszos tészta nem fehérlik, ha nádcukorral készítjük a süteményt, ugyanis az beszínezi. Aki kristálycukorral készíti, annak a puncsos tésztában látszódni fog, de ha kakaót vagy csokoládéízű pudingot használunk a puncs helyett, akkor még mutatósabb benne a kókuszos tészta. Ízlés szerint más ízű pudingot is használhatunk.

Hozzávalók:

  • 4 darab tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor (vagy méz)
  • 2 evőkanál rizsliszt (ABO MILL)
  • 1 csomag puncspuding (dr. Oetker, Haas)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna egy evőkanál olaj
  • 3 tojásfehérje
  • 1 darab nagyobb alma
  • 1 tojásfehérje
  • 5-6 dkg cukor
  • 5-6 dkg kókuszreszelék
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt (ABO MILL)
  • ½ kávéskanál sütőpor/szódabikarbóna

Elkészítés:
Kivajazunk/olajozunk egy kisebb szögletes tepsit, és kibéleljük sütőpapírral az alját. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és betesszük a hűtőbe. Aztán az egy tojásfehérjét is kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük az egy evőkanál sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket, majd félretesszük. A 4 tojássárgáját a cukorral/mézzel habosra kavarjuk, aztán beletesszük a két kanál rizslisztet, az egy csomag puncsízű pudingport és a szódabikarbónát. Jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk az egy evőkanál olajat, kavarunk rajta, aztán a hűtőből kivett, keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk vigyázva, hogy ne törjön össze. Közben a sütőt előmelegítjük 10-es fokozaton 10 percig. Meghámozzuk az almát és apró kockákra vágjuk. Ezután jöhet az összeállítás. A tepsi aljára kanalazunk hézagosan a puncsos tésztából, aztán a hézagokat megtöltjük a kókuszos masszával, és erre ráöntjük a maradék puncsos tésztát, és rádobáljuk a kockára vágott almadarabokat. A sütőt levesszük 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat), és tűpróbáig sütjük. (kb. 25-30 perc, de sütőtől függ, mindenesetre az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.)

Forrás: http://www.elelmiszerallergia.hu

Hírek

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek
Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK