
Hozzávalók:
•3 db tojás
•10 dkg rizsliszt
•10 dkg mandulaliszt
•10 dkg kristálycukor
•1 dl rizstej
•18 dkg aszalt gyümölcs
•1 evőkanál sütőpor
•1 citrom reszelt héja
•kevés rum
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét szép fényesre felverjük. A
tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral egy nagyobb tálban,
hozzáadjuk a rizstejet, 2 féle lisztet, sütőport, majd határozott
mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát. Ízesítjük a citromhéjjal
és kevés rummal, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Végezetül beleszórjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd egy
őzgerinc vagy kuglóf formába töltjük a masszát. 190 fokra előmelegített
sütőben 40-45 perc aranybarnára sütjük.
Püspökkenyér
mennyiség: 20 szelet
Tápanyag összetétel 1 szelet-ben:
o Energia: 98 kcal
o Fehérje: 4 g
o Zsír: 6 g
o Szénhidrát: 15 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.