Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 db közepes cukkini
- 100 g sajt
- 1 db tojás
- 4 ek barna rizsliszt (itt beszerezhető)
- só, bors
- 2-3 fokhagymagerezd

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges a magvas belsejét eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés sóval meghintjük és 20 percre félretesszük pihenni. A levet eresztett cukkinit jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, lereszelt sajtot (bármilyet választhatunk), fűszereket és annyi barna rizslisztet, hogy összeálljon a massza. Alaposan összedolgozzuk és kevés olajjal kikent szilikon muffin formákba adagoljuk a cukkinis keveréket. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Melegen a legfinomabb, de hidegen is ideális feltét főzelékhez, önmagában, vagy mártogatósok mellé.
Energia – és tápanyagtartalom 1 db-ban:
o Energia: 116 kcal
o Fehérje: 6 g
o Zsír: 6 g
o Szénhidrát: 9 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.