Hozzávalók 2 adaghoz:
- 35 gramm tápióka gyöngy (itt beszerezhető)
- 16 gramm nyírfacukor (itt beszerezhető)
- 300 ml laktózmentes tej (itt beszerezhető)
- 1 rúd vanília
- 100 gramm szeder

Elkészítés:
A tápióka gyöngyöket 20 percre háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk. (Ez a lépés a nagy szemű gyöngyök használatánál különösen fontos.) Majd leszűrjük és forró tejben folytonos kevergetés mellet kocsonyás állagúra sűrítjük. A puding sűrűségű masszához hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és ízlés szerint édesítjük. Majd poharakba szedjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
o Energia: 176 kcal
o Fehérje: 6 g
o Zsír: 3 g
o Szénhidrát: 32 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.