Hozzávalók 2 személyre:
- 180 g sovány túró
- 15 g tejszínes tormakrém (1 púpos teáskanál)
- 80 g paradicsom (1 kisebb db)
- 250 g kaliforniai paprika
- 5 g tökmag
- 1 szelet teljes kiőrlésű tortilla
- Ízesítéshez: póréhagyma, bazsalikom, bors, (só)
- 2 szem olívabogyó a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés:
A túrót beletesszük egy mélytányérba és összekeverjük a tormával. Kockára vágjuk a paradicsomot, felaprítjuk a bazsalikomot és a póréhagymát, majd ezeket is hozzákeverjük a túróhoz. Ez után borssal, esetleg sóval ízesítjük. Ha elkészült a krém a paprikát négyfelé vágjuk, kiszedjük belőle a magokat, majd megtöltjük őket a túróval. Ezt követően a tökmagot megpirítjuk és a túró tetejére szórjuk. Végül pedig a tortilla két oldalát kicsit megsütjük serpenyőbe, 8 kis háromszögre vágjuk, majd olívabogyó karikával díszítve tálaljuk.
Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 270 kcal
Fehérje: 20 g
Zsír: 6,5 g
Szénhidrát: 31 g
A receptet összeállította: Sárga Diána, dietetikus
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.