Hozzávalók 20 darab golyóhoz:
- 500 gramm túró
- 2 ek útifűmaghéj
- 2 ek xilit
- 1 db citrom
- 150 gramm mandulapehely
- vanília rúd
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és egy fél citrom kifacsart levét (ízlés szerint). 2 ek útifűmaghéj hozzáadásával érjük el, hogy jó állaga legyen a golyóknak. Egy vanília rúd kikapart belsejével és nyírfacukor hozzáadásával édesítjük, majd 1-2 órára hűtőbe rakjuk a masszánkat. Ezt követően kis golyókat formázunk belőle. A mandulapelyhet megpirítjuk, majd a golyókat megforgatjuk benne, és azonnal fogyaszthatjuk a desszertet.
Energia- és tápanyagtartalom 1 golyóban:
Energia: 71 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 3 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.