Zabpelyhes almás süti (diabetikus, tojásmentes)

Zabpelyhes almás süti (diabetikus, tojásmentes)

allergiakozpont.hu Módosítva: 2017.11.17 21:46
Zabpelyhes almás süti (diabetikus, tojásmentes)

Zabpelyhes almás süti
(diabetikus, tojásmentes)


 

Hozzávalók:
500 g zabpehely
1 kg édeskés alma
100 g mandula
100 g vaj
2 teáskanál fahéj
1 csipet só

Elkészítés:
Az almákat megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Kézzel összedolgozzuk a zabpehellyel, a durvára vágott mandulával és az olvasztott vajjal. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

Hírek

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Atópiás dermatitisz vagy ekcéma? Ismerni kell az allergiás hátteret

Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek
Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Összefoglaló a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica szakmai napjáról

Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK