Hozzávalók 6 db palacsintához:
- 1 kisebb körte
- 1 db tojás
- 40 g apró szemű zabpehely (itt beszerezhető)
- 40 g laktózmentes félzsíros túró
- 3 tk. eritrit (itt beszerezhető)
- 20 g laktózmentes vaj
- 1 tk. útifű maghéj (itt beszerezhető)
Elkészítés:
A körtét kis darabokra szeleteljük, és a tojással együtt habosra turmixoljuk, majd belekeverjük az összetört túrót, zabpelyhet, és egy kevés útifű maghéjat, majd 15-20 percre állni hagyjuk a masszát. Egy serpenyőben közepes hőfokra hevítjük a vajat, és egyszerre kb. három, 5-6 cm átmérőjű tésztamasszát öntünk a serpenyőbe. Addig sütjük, amíg a széle elkezd pirulni, ekkor egy széles fejű lapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket, olajos magvakat.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
o Energia: 79 kcal
o Fehérje: 3 g
o Zsír: 5 g
o Szénhidrát: 6 g
Az allergiás bőrbetegség egy általános megnevezés, amelynek többféle megnyilvánulási formája ismert az atópiás dermatitisztől az ekcémáig. Közös bennük, hogy bőrtüneteket, heveny vagy visszatérő bőrgyulladást, kiütést, viszketést okoznak. De vajon mi okozza a tüneteket, és elég-e csupán a tüneteket kezelni, vagy a kiváltó ok, az allergia kezelése is elérhető? Dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont – Prima Medica allergológusa és klinikai immunológusa, gyermektüdőgyógyász a differenciál diagnózis jelentőségére és a kezelés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
Október elején rendkívül informatív és magas színvonalú szakmai napon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a Prima Medica Egészséghálózat és az Allergiaközpont – Prima Medica eseményére, amelyen a szakma jelentős képviselői osztották meg tudásukat, tapasztalataikat fontos, aktuális témákban.