T&G HEALTH Egészségügyi Szolgáltató Kft. 19 980 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 60%-os támogatás intenzitással a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, KKV START INNOVÁCIÓ (2020-1.1.1-KKV START) pályázati programon, 2020.12.09-én. A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00210 számú pályázatnak köszönhetően Immunterápiás regiszter szakmai és technológiai továbbfejlesztése valósult meg.
Az allergén immunterápiában résztvevő betegeknek egy, a tudományos világban elfogadott szempontrendszer alapján összeállított tüneti és gyógyszerhasználati pontozó rendszert hoztunk létre – amelyet a betegek otthonukban is kitölthetnek, általunk előre standard módon megadott időpontban.
A megvalósult pályázatról további információért kattintson a SAJTÓKÖZLEMÉNY-re.
Az Allergia Applikáció a T&G HEALTH KFT. megbízásából, a Prima Medica Egészségközpontok – a Budai Allergiaközpont részére készült, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, KKV START INNOVÁCIÓ (2020-1.1.1-KKV START) pályázati program keretein belül.
Az AllergiaApp képre kattintva töltsd le a programot.
Téma szakértői
Ki ne kívánna meg a nagy melegben egy hideg sört, néhány gombóc fagyit, vagy ülne be esténként egy bárba koktélt kortyolgatni? A gluténérzékenyeknek azonban ilyenkor is résen kell lenniük, ugyanis az alkoholok egyes fajtái és a fagyitölcsér is tartalmaz glutént. Vajdovich Dorottya, az Allergiaközpont – Prima Medica dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc, PhD-hallgató segített a tájékozódásban.
Ha valakinél felmerül, hogy bizonyos élelmiszerek miatt jelennek meg nála enyhébb-súlyosabb emésztőszervi vagy egyéb tünetek, nagyon alapos kivizsgáláson kell eldönteni, pontosan milyen típusú ételérzékenység állhat a háttérben. Az immun-mediált ételérzékenységek jelentős részében IgE típusú ellenanyagok játszanak főszerepet, de dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont – Prima Medica csecsemő- és gyermekgyógyásza, allergológus és klinikai immunológus a nem IgE mediált ételallergiákra is felhívta a figyelmet.