Fájl neve | Fájl típusa | Fájl mérete |
---|---|---|
Laktózintolerancia diétás tájékoztató | 694 kb | |
Szójaallergia diétás tájékoztató | 575 kb | |
Tejallergia diétás tájékoztató | 697 kb | |
Tojásallergia diétás tájékoztató | 543 kb | |
Hisztaminintolerancia étrendi kezelése | 773 kb | |
Búzaallergiában használható alapanyagok | 369 kb | |
Gluténmentes étrendben használható alapanyagok | 357 kb | |
Tejhelyettesítők összehasonlítása | 3252 kb | |
Gluténmentes lisztek tápanyagtartalma - összehasonlítás | 2107 kb | |
Fruktózfelszívódási zavar diétás tájékoztató | 462 kb | |
Élelmiszerek fruktóztartalma | 265 kb | |
Cöliákia kezelése | 686 kb |
Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.
Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.