MAKIT 46. Kongresszusa

Mi a MAKIT?

A MAKIT a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság, melynek célja az allergológia és klinikai immunológia magyarországi színvonalának emelése.

2015-óta a MAKIT vezetőségi tagja dr. Polgár Marianne PhD, a Budai AllergiaKözpont gasztroenterológusa, csecsemő- és gyermekgyógyásza. A doktornő a MAKIT Táplálékallergia Szekciójának elnöke.

MAKIT 46. Kongresszusa

2018. május 10-12. között, Kecskeméten rendezik meg a MAKIT 46. Kongresszusát, ahol a legfrissebb hazai kutatásokról és a mindennapi gyakorlatról esik szó.

A Táplálékallergia Szekció előadástömbjének fő témája a nem cöliákiás gluténérzékenység (NCGS). A kongresszuson dr. Polgár Marianne PhD és Dr. habi  Réthy Lajos PhD, a Budai Allergiaközpont elismert szakemberei is előadást tartanak majd a témában.

Mi az az NCGS?

Az NCGS diagnózisát olyan betegeknél használjuk, akiknél tüneteket okoz a glutén fogyasztása, de a vizsgálatok nem igazolják sem az autoimmun lisztérzékenysége (cöliákiát), sem pedig a búzaallergiát. Az NCGS nehezebben diagnosztizálható, azonban elmondható, hogy hasonló (de enyhébb) tünetek jelentkeznek, mint autoimmun cöliákia esetén.

A gluténérzékenységről bővebben IDE kattintva olvashat.

 

Szponzorokat keresünk a Táplálékallergia Szekció támogatására, és egyúttal szeretnénk megköszönni a DrSÉF nagylelkű felajánlását!

Elérhetőségeink

Email: info@allergiakozpont.hu

Telefonszámunk: +36 30 236-9139

Hétfőtől-péntekig recepciónk 8.00-20.00 között érhető el.