244-es Nanotechnológiás allergiateszt

Magyarországon a Budai AllergiaKözpontaban egyedülállóan elérhető  új szolgáltatása a XXI.század legmodernebb eljárása a 244-es nanotechnológiás allergiateszt, amely kevés mintavételből, egy vérvételből ad választ eddigi tisztázatlan tünetekre.

244-es nanotechnológiás allergiateszt - FABER244 allergént 123 különböző allergia forrásból

 • állati eredetű ételek (tej, tojás, hal, rákfélék, húsok, puhatestűek, stb.)

 • növényi eredetű ételek (búza, kukorica, őszibarack, alma, kiwi, szójabab, földimogyoró, dió, mogyoró, paradicsom, eper, zöldségfélék, stb)

 • atkák és egyéb ízeltlábúak, rovarok

 • gyomnövényi pollenek (fekete üröm, közönséges falgyom, parlagfű, lándzsás utifű, stb.)

 • fű pollenek

 • fa pollenek (ciprus, olajfa, platán, mogyoró, nyír, egér, stb.)

 • állatok hámszövete (kutya, macska, ló, patkány)

 • penész- és élesztőgombák (Alternaria, Aspergillus, Penicillium, Candida, Trichophyton)

 • rovarcsípés mérgei (méhek és darazsak)

 • latex

A teszt elvégezhető minden korosztályban, csecsemőktől az idősekig. Mindössze kismennyiségű vér levétele is elég a teszt elvégzéséhez.

Az teszt elvégzéséhez nem szükséges a legtöbb gyógyszeres kezelés - közte az allergiakezelés - leállítása, módosítása. 

Segít az összetett allergiák hátterének felderítésében

244-es nanotechnológiás allergiateszt - FABER - keresztallergiákA chiptechnológián alapuló új vizsgálati módszer lehetőséget teremt, hogy egyszerre vizsgáljon 244 allergént-komponenst (123 allergén forrásból). Az egy időben, egy technológiával végzett vizsgálat nagyban hozzásegíti az allergológus szakorvost a tünetek hátterében megbújó, rejtett összefüggések felderítésében, a hatékony kezelés megválasztásában.

 

 

 

Segít diagnosztikai kérdések megválaszolásában 

 • A tünetek mögött keresztallergia húzódik-e meg?

 • Az allergén mely komponense ellen védekezik a szervezet?

 • Milyen súlyosságú reakció várható az allergénnel találkozáskor?

 • Mely allergén lehet a vezető, legfőbb tünetet okozó allergén?

 • Az ismeretlen eredetű, életveszélyes anafilaxiás sokkot mely allergén okozhatta?

 

Amennyiben életveszélyes vagy súlyos anafilaxiás rohamon átesett, 6 hét elteltével érdemes megcsináltatni az allergiatesztet, mert a súlyos anafilaxia kimeritheti az immunrendszert és nem lesz a teszt megbízható! (EAACI ajánlás!)

244-es nanotechnológiás allergiateszt - FABER - ételallergia

A 244-es nanotechnológiás allergiatesztet Magyarországon egyedülállóan a Budai AllergiaKözpont végzi, amelynek segítségével kialakítható a szükséges terápia, nyugodt és tünetmentes életvitel.

 
 
 
 
Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a rövid szakorvosi vélemény nem helyettesíti a kontroll orvosi vizitet, ezért minden esetben szükséseges a megkapott eredménnyel szakorvoshoz forduni!

Allergia kivizsgálás

Fontos, hogy az allergia diagnózisa klinikai diagnózis, klinikai szakorvos tudja tünetek, fizikális állapot, vizsgálati eredmények – közte laborvizsgálat – alapján a diagnózist felállítani, a kezelést megkezdeni.

244-es nanotechnológiás allergiateszt - FABER - allergénekAllergia diagnosztika elemei az un. in vivo allergia-diagnosztikák (mint alkaros bőrteszt – un. Prick teszt, epicután teszt) és az in vitro allergia-diagnosztikák (mint IgE meghatározás vérből, limfocita transzformációs teszt).

Az allergia diagnosztikával határos vizsgálatok az IgG meghatározás vérből (ételintolerancia), autoantitestek meghatározása (lisztérzékenység), különböző kilégzéses tesztek (laktóz-, fruktóz-intolerancia), vérből enzimaktivitás vizsgálat (hisztamin intolerancia), számos további immunológiai, gasztrointesztinális és egyéb vizsgálatok.

 

Bejelentkezés 244 - es Nanotechnológiás allergiatesztre

Budai AllergiaKözpont

Gluténérzékenység tünetei online bejelentkezés Allergiaközpont