Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Létrehozva: 2019.05.16 12:00 | Módosítva: 2019.05.16 12:16
A Magyar Tudományos Akadémia május 23-án tartja meg 191. közgyűlését, amelyen a Budai Allergiaközpont egyik kiváló allergológusa is előad.

 A gyűlés témája: „Az allergiás társadalom megoldandó kérdései-környezetünk csapdájába estünk?

Az akadémiai ülés az MTA Székházában lesz megtartva.

Olyan érdekfeszítő előadásokat hallhatunk, mint például „Az allergia hardverei és szoftverei” Dr. Falus András előadásában, vagy megtudhatjuk melyek a fontosabb allergének az agrártermelésben, erről Dr. Kovács Melinda fog beszélni.

Hallhatunk pár szót az új terápiás lehetőségekről is az allergiás betegek kezelésében, Dr. Kemény Lajos előadásában.

Külön örömmel tölt el bennünket, hogy egyik kiváló orvosunk, prof. Dr. Nékám Kristóf is előad, méghozzá igencsak különleges témában „Proallergiás környezeti és pszicho-szociális tényezők, semlegesítésük lehetőségei”.

A közgyűlés üléselnökei Petrányi Győző és Németh Tamás, az MTA rendes tagjai lesznek.

Hírek

Antihisztaminok az allergia kezelésében

Antihisztaminok az allergia kezelésében

Antihisztaminokkal az allergiás tüneteket enyhíthetjük. Szedésükkel kapcsolatos tudnivalókat és gyakran felmerülő kérdéseket dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont orvosa foglalta össze.

További részletek
Keresztallergia kivizsgálás multiplex allergia teszttel

Keresztallergia kivizsgálás multiplex allergia teszttel

Légúti allergiásként tapasztalta már, hogy bizonyos ételek fogyasztásakor kapar a torka, égő, viszkető érzés jelentkezik a szájüregben? Ezeket a tüneteket keresztallergia okozhatja. Dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász, allergia specialista, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogy felesleges diétás megszorítások helyett, ilyenkor célszerű vizsgálattal meghatározni, hogy pontosan mi az az élelmiszer, amit kerülnie kell annak érdekében, hogy a tüneteket megelőzze.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA