Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Létrehozva: 2019.05.16 12:00 | Módosítva: 2019.05.16 12:16
A Magyar Tudományos Akadémia május 23-án tartja meg 191. közgyűlését, amelyen a Budai Allergiaközpont egyik kiváló allergológusa is előad.

 A gyűlés témája: „Az allergiás társadalom megoldandó kérdései-környezetünk csapdájába estünk?

Az akadémiai ülés az MTA Székházában lesz megtartva.

Olyan érdekfeszítő előadásokat hallhatunk, mint például „Az allergia hardverei és szoftverei” Dr. Falus András előadásában, vagy megtudhatjuk melyek a fontosabb allergének az agrártermelésben, erről Dr. Kovács Melinda fog beszélni.

Hallhatunk pár szót az új terápiás lehetőségekről is az allergiás betegek kezelésében, Dr. Kemény Lajos előadásában.

Külön örömmel tölt el bennünket, hogy egyik kiváló orvosunk, prof. Dr. Nékám Kristóf is előad, méghozzá igencsak különleges témában „Proallergiás környezeti és pszicho-szociális tényezők, semlegesítésük lehetőségei”.

A közgyűlés üléselnökei Petrányi Győző és Németh Tamás, az MTA rendes tagjai lesznek.

Hírek

Antihisztamin tabletta: gyakori kérdések

Antihisztamin tabletta: gyakori kérdések

Antihisztamin tabletta szedésével az allergia, szénanátha, csalánkiütés és allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás tüneteit lehet enyhíteni. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus válaszolt a készítmények szedésével kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdésekre.

További részletek
Mikrobiom jelentése – a diéta és a betegségek kapcsolata

Mikrobiom jelentése – a diéta és a betegségek kapcsolata

A mikrobiom kifejezéssel egyre gyakrabban találkozhatunk az egészséggel, életmóddal, diétával foglalkozó cikkekben. Jelentőségére az elmúlt években megjelent, és napjainkban is zajló kutatási eredmények hívják fel a figyelmet. A mikrobiom jelentéséről és az egészségünk megőrzésében betöltött szerepéről dr. Tamássy Klára belgyógyász, gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa nyilatkozott.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA