Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr/Dr-nő! 26 éves vagyok, és 6 éve volt egy gyomor és bélgyulladásom, ami hányással, hasmenéssel, hidegrázással, olykor ájulással jelentkezett, akkor az IgE szintem 2000 volt és nem voltam lisztérzékeny, kaptam görcsoldót és gyomorsavcsökkentőt és egy ideig nem is jelentkezett, de két éve majdnem minden hónapban, vagy sűrűbben jelentkezik, decemberben kórházban is voltam véres-nyákos széklet miatt, akkor volt vastagbéltükrözésem, ami igen tág szigmabélt mutatott, de más eltérést nem. Az allergiavizsgálat most 1221-es IgE szintet mutat és allergiás vagyok nutritív-teszt szerint 1. osztály: sárgarépai, mangó, ananász, szezámmag, fokhagyma, zeller, kókuszdió, rozs, zab, hajdina. 2. osztály:kukorica, földimogyoró, mandula, kivi, mustár. 3. osztály: paradicsom, burgonya, narancs, banán. 4. osztály: alma, őszibarack. Inhalatív-teszt szerint: 1. osztály: gyermekláncfű, fűzfa, bükk, dió. 2. osztály: kutyaszőr, konídiumos gomba, réti margaréta, aranyvessző, mogyorófa, szilfa, juhar, tölgy, lándzsás útifű. 3. osztály: nyírfa, házipor, fehér libaparéj, homoki ballagófű. 4. osztály: macskaszőr, parlagfű, fekete üröm. 6. osztály: házi poratka 1 és 2, fűkeverék 1 és 2. A transglutamináz szintem januárban 53 volt áprilisban 66, júliusban pedig már 90. Kiskoromban 6 évesen allergiás asztmám volt, akkor az IgE szintem 800 volt és akkor is allergiás voltam már a kutya-macska-poratka-fűfélékre. De az asztmát szerencsére kinőttem, csak terhelésnél jelentkezik. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ez az allergia keresztallergia is lehet? És mit tudnék tenni, hogy a tüneteim csökkenjenek? Van-e valami gyógyszer vagy kezelési lehetőség? Köszönettel: Dóra

Kedves Dóra!

Az allergiás hajlam egy életen át megmarad, még ha tünetei nincsenek is. Keresztallergia létezik és sok tünetet megmagyarázhat. Arra azonban felhívom a figyelmét, hogy szakorvosi konzultáció nélkül az Ön által felsorolt (a teszteben pozitivitást mutató) összes étel kihagyása nagy bajjal járhat, ezért a diéta megkezdése előtt erre feltétlenül kerítsen sort! Az IgE szintje azonban nagyon magas, ennek is meg kellene keresni az okát. Javaslom, jelentkezzen be a Budai Allergiaközpontba szakrendelésemre.

Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok