244-es nanotechnológiás allergia teszt
Ételadalék

Ételadalék allergia

Mi az az étel adalék?

A mai élelmiszeripar egyik fő jellemzője, hogy egyre több és különfélébb adalékanyagokat kevernek az élelmiszerekbe, hogy az így előállított élelmiszer tartósabb, ízletesebb, gusztusosabb legyen. Ezeket az adalékokat az Európai Unióban E számokkal jelölik.

Az E számok az Európai Unióban engedélyezett egyes élelmiszer-adalékanyagok kódjai. ezek közül vannak amik bizonyos embereknél allergiás reakciókat váltanak ki. Ezektől a számoktól sok esetben nem kell félni, hiszen vannak olyan a hétköznapi életben használatos alapanyagok amiket is E számmal jelölnek, mint például az aszkorbinsav, hétköznapi nevén C vitamin.

Milyen vizsgálattal szűrhető ki az allergia?

Az ételadalék allergia vizsgálata Epicután tesztel történik, a Prick teszthez hasonlóan a bőrre helyezett allergénnel történik. Eltérés azonban, hogy itt azon allergéneket vizsgáljuk, ahol a tünetek mögött kevésbé az IgE ellenanyagok, mint inkább a limfocita fehérvérsejtek játszanak szerepet.

Epicután tesztről bővebben itt olvashat>>

Mikor végezhető el az ételadalék allergia vizsgálat?

Az ételadalék vizsgálat csak szakorvosi konzultáció után végezhető el, hiszen egy már allergiás bőrre felvinni egy másik allergiát kiváltható összetevőt nincs értelme. Ezen kívül egy meglévő allergia esetén súlyosabb reakció is kiváltható a tesztelés során ami felesleges kellemetlenséget okozna a betegek számára. 

Milyen ételadalék anyagokra érhető el a vizsgálat?

A teljes sort itt megtekintheti>>

Mennyi ideig tart az ételadalék allergia vizsgálat?

Az allergia vizsgálat alap esetben két leolvasást tartalmaz, egy 20 és egy 40 perceset. A szakorvos dönthet arról, hogy a leolvasást ismételjék meg 48 valamint 72 óra múlva amennyiben szükséges. 

Amennyiben úgy gondolja, hogy ételadalék allergiában szenvedhet úgy keresse fel orvosainkat, akik készséggel álnak szíves rendelkezésére!

Bejelentkezés:
info@allergiakozpont.hu
+36 30 631 9309