Kerülni kell az arc kipirulását, kimelegedését előidéző ételek (alkohol, főleg tömény szeszes italok, kávé, túl hideg vagy túl forró ételek, csípős fűszerek: bors, csípős paprika, csili) fogyasztását.
Célszerű már februártól nappalra legalább 20-as faktorszámú fényvédő krémet használni!
A csak átmenetileg jó hatású szteroidtartalmú kenőcsök használata tilos, mert hosszabb távon a tünetek további romlását eredményezik.
Ha gennyes pattanások jelentkeznek, antibiotikum-kúrára is szükség lehet.
A tapasztalat azt mutatja, hogy bár makacs, vissza-visszatérő tünetek jelentkezhetnek, az esetek zömében helyes kezeléssel jól egyensúlyban tartható betegségről van szó, a diétás tanácsok betartásával, megfelelő együttműködéssel megelőzhető a végstádium kialakulása.
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.