gyermek és felnőttkorban asztma
COPD, köhögés
reflux
étel-allergia
laktózintolerancia (tejcukor-érzékenység)
Vélemények dr. Hidvégi Edit PhD-ről>>>
Rendelés típusa:
személyes (rendelői) vizit és telefonos távkonzultáció
magyar, angol és német nyelvű ellátás / consultation in English and German available
Rendelési információ:
Csütörtök: csak távkonzultáció
Péntek: személyes vizit az Ostrom utcai rendelőben (a Széll Kálmán térnél)
1984-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.
Szakvizsgáim
Tudományos PhD fokozatot 2002-ben szereztem étel-allergia témakörben.
Specialitásom: Elsősorban táplálék-allergiával foglalkozom: akár csecsemőkorban, akár későbbi években valamilyen étel fogyasztása kapcsán panasz jelentkezik, ennek lehet oka az étel-allergia. Hasmenés, rossz súlyfejlődés, hasfájásos panaszok, etetési nehézségek megoldásában is segítséget tudok nyújtani. Egyéb allergiás tünetek (kiütések, ekzema, sípoló légzés) esetén is felmerülhet a táplálék-allergia.
Főbb állomások életemben:
1984. Általános orvosi diploma a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel
1984. okt. 1-jétől kezdtem dolgozni a SOTE I. Gyermekklinikáján
1988. szakvizsga csecsemő- és gyermekgyógyászatból jeles eredménnyel
1989-90. 2 szemeszter állami ösztöndíjjal a Bécsi Egyetem Gyermekklinikáján
1993. szakvizsga gyermekpulmonológiából jeles eredménnyel
1996-2002. PhD képzés és a dolgozat védése summa cum laude minősítéssel Téma: Egyes laboratóriumi paraméterek jelentősége a tehéntejfehérje érzékenység prognózisának megítélésében
2004. júl. 1-jétől Semmelweis Egyetemen belüli áthelyezés a Pulmonológiai Klinikára
2005. Good Clinical Practis (GCP) tanfolyam és vizsga
2005. szakvizsga gasztroenterológiából
2008. szakvizsga pulmonológiából
Nyelvismeret:
Orvostársasági tagság:
Habár az egyik legártalmatlanabb élelmiszerként tartjuk számon, a burgonya is okozhat allergiát vagy ételérzékenységet. Mivel sok mindenben megtalálható és rendszerint nem magában, hanem köretként, főzve, vagy sütve fogyasztjuk, ezért nehéz beazonosítani, ha valóban ez okozza a tüneteinket. Visszatérő gyomor-és bélrendszeri, légúti vagy bőrtünetek esetén érdemes erre is gondolni.
További vélemények"Hidvégi Edit doktornő nemcsak kiváló és nagyon széleskörű tudással rendelkező szakorvos, hanem rendkívül kedves, odafigyelő, segítőkész és lelkiismeretes. Minden kérdésemre választ kapok tőle, érthetően, világosan kommunikál és mindent megtesz a gyógyulásomért. Már többször jártam nála, és maximálisan meg vagyok elégedve vele."
Ki ne kívánna meg a nagy melegben egy hideg sört, néhány gombóc fagyit, vagy ülne be esténként egy bárba koktélt kortyolgatni? A gluténérzékenyeknek azonban ilyenkor is résen kell lenniük, ugyanis az alkoholok egyes fajtái és a fagyitölcsér is tartalmaz glutént. Vajdovich Dorottya, az Allergiaközpont – Prima Medica dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc, PhD-hallgató segített a tájékozódásban.
Ha valakinél felmerül, hogy bizonyos élelmiszerek miatt jelennek meg nála enyhébb-súlyosabb emésztőszervi vagy egyéb tünetek, nagyon alapos kivizsgáláson kell eldönteni, pontosan milyen típusú ételérzékenység állhat a háttérben. Az immun-mediált ételérzékenységek jelentős részében IgE típusú ellenanyagok játszanak főszerepet, de dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont – Prima Medica csecsemő- és gyermekgyógyásza, allergológus és klinikai immunológus a nem IgE mediált ételallergiákra is felhívta a figyelmet.