Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Szeretnék kivizsgálásra időpontot kérni.Pajzsmirigymütét/Szövettan:Hashymoto thyreoitis/ volt két éve,azóta pm.-pótlást kapok,szinten tartanak.Panaszom egyy éve állandó szemhéjbedagadás,ödéma,emiatt a könnycsatornám sokszor bedugul.Szinte állandóan könnyezek,semmi szemcsepp nem jó.Többféle allergiám van.Senki sem ad tanácsot,én magamtól jöttem rá,hogy angiödémám lehet,étrendemen változtattam,de mivel a hash.thyr-om autoimmun betegség,arra gondoltam,hogy ez nem elég,amit én magamtól teszek.Kivizsgálásra szeretnék jelentkezni,amennyiben lehet.
Tisztelt Ginál Éva!
Javaslom, jelentkezzen be Balogh főorvosnőhöz a 06 30 6319309 telefonszámon.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
6,5 éves kisfiunknak állati eredetü fehérje allergiája volt, amiből asztma alakult ki. Ezt diétával kikezeltük. A vérvétel szerint minden negatív, de az orvos szerint ez nem jelenti azt, hogy nem allergiás semmilyen ételre, mert az IGE érték nagyon magas. Azt szeretném tudni, hogyan és hol lehetne ezt az allergént pontosan megtudni. Köszönettel: Nagy Zsolt
Tisztelt Nagy Zsolt!
Nálunk minden allergént, ami a pacon elérhető, vizsgálni tudunk. (meg kell azonban jegyezni, hogy sok olyan étel van, amire a gyártók nem készítenek vizsgálati készítményt, ezeket ételnaplóval lehet kiszűrni)
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Két éve tartok háziállatként patkányokat, egy éve kezdtem rájuk allergiás lenni.ahol a karmuk felsérti kicsit a bőröm, ott piros dudorok keletkeznek, és ha közel megyek a ketrecükhöz, folyik az orrom és viszket a szemem.a kérdésem, hogy mi váltja ki az allergiát?az állat szőre, esetleg vizelete, vagy a lehámlott bőrsejtjeik?lehetséges, hogy szőrtelen(kopasz) patkányra nem lennék allergiás?
másik kérdésem, hogy ezek alapján vajon más rágcsálókra is allergiás leszek, vagy lehetek?
Tisztelt Veszelka Réka!
Az állatokra való allergiát az állatok faggyúja, nyála, azaz a benne lévő fehérjék váltják ki leggyakrabban. A szőr mindössze "vivőanyag". Ennek megfelelően a kopaszság nem megoldás.
Keresztallergia más rágcsálókkal nem zárható ki. Hogy Önnél fennáll-e, azt csak tapasztalati úton (esetleg teszteléssel, bár sok egzotikus állatra nincs teszt) lehet megállapítani.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Terhesség alatt jelentkezett nálam nehézlégzés, amit annak tulajdonított az orvos, hogy a magzat összenyomja a tüdőmet és emiatt nehezebb a légvétel. szülés óta is tart ez az állapot, nem tudok rendesen mély levegőt kapni időszakonként. mellkasomon szorító érzés van, szívemben is szokott szúró érzés lenni. és emiatt nehezen is megy az éjszakai elalvás. lehetséges, hogy ez asztma tünete? milyen vizsgálat szükséges a kiderítéshez?
Kedves Angel!
Elképzelhető, hogy asztma áll a háttérben. Javaslom, jelentkezzen be hozzánk egy kivizsgálásra.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Központjukban kezelhető-e a gyermekkori ekcéma. 7éves gyermekem beteg,panaszai főleg télen erősődnek. A "tengerparti környezet" sokat javít rajta, ezért gondoltunk a sóbarlang lehetőségén.
Tisztelt Szabód Andrea!
Nekünk sóbarlangunk nincs.
A tengerparti környezetbe azért nagyon belejátszhat a napfény is, ami tudottan csökkenti az ekcémás tüneteket. Továbbá az étrendi változás, környezeti változás, stb.
Pontos kezelési tervért, életvezetési tanácsokért, javaslom, jelentkezzen be hozzánk Sápy doktornőhöz!

Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr!
Évek óta szenvedek az arcomon és mellkasomon lévő pattanásoktól ill. megkeményedett csomóktól amik előjönnek.Megfigyelésem szerint a tejtermékek fogyasztása jelentősen rontja az állapotot.Valóban lehet összefüggés a kettő között?Érdemes lenne elvégeznem valamilyen allergiavizsgálatot?Ha igen ,melyiket?
Segítségét köszönöm.
Tisztelt Antal Ágota!
Összefüggés kizárni nem tudom. Pontos válaszért mindenképpen vizsgálatokat kellene végezni. Javaslom, jelentkezzen be hozzánk Sápy doktornőhöz.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Jó napot! Nekem házi-por atka allergiám van.A tüneteim orrfújás,de csak otthon kint a levegőn nincsenek tüneteim. Ez tavaly kezdődöt amikor az én szobámat mésszel festették ki lehet e bármi köze ennek az allergiához? A szobám szárasságát tovább nővelheti e a kifestés? Amugy az én szobám nagyon száraz és ez ellen mit lehetne tenni, esetleg más anyaggal kifesteni? Vagy mit lehetne tenni? Jelenleg gyógyszert szedek az allergia ellen. A sóskamra terápia jó lenne e az allergiám megszünéséhez? Ebben az évben volt influenzás megbetegedésem amely után az addig szedett allergia elleni gyógyszer már nem hatott ennek mi lehet az oka lehet e köze az influenzához?köszönettel
Tisztelt Kunfalvi Zoltán!
Háziporatka- allergia jellemzője, hogy ott jelentkeznek a tünetek, ahol az atkák élnek, így elsősorban a hálószobában. Lakáson kívül, szabad levegőn tünet soha nincs.
A festés közvetlenül a poratka allergia tüneteit nem igazán fokozhatták. Inkább gyanítható a mész irritáló kipárolgása.
Szárasság ellen párásítóval. A sókamra a tüneteken javíthat, de végleges megoldást nem nagy eséllyel hoz.
Az influenza gyulladásba hozza az egész légzőrendszert, így az allergiára is fokozottabban reagálhat.

Üdvözlettel,
dr. Babai László
Jó napot kívánok!
Időnként előforduló szemhéj-ödémám van. Előfordul, hogy a szemhéj kifestése után néhány perccel már viszket és az azonnali lemosása sem segít már. Több kül. termékkel próbálkoztam. De nem minden esetben fordul elő. Évekre visszatekintve, egyre nagyobb területet ölel fel. Most már a szemhéjam, és az szemgödör alsó fele is érintett az elöször pirosló, viszkető, majd erősen megduzzadó "képlettől". Néhány napig elég eltorzult az arcom, utána lelohad, és végül meghámlik. Az okára még nem jöttem rá. A tünetek előjöttekor már megpróbáltam visszaszorítani, de a meleg, kamillás borogatás nem használ.
Előre is megköszönöm tanácsukat:

Tisztelettel: Lakatos Gézáné
Kedves Andrea!
A tünetek mögött nagy eséllyel kozmetikumra való allergia áll. Javaslom, jelentkezzen be hozzánk egy kivizsgálásra Balogh főorvosnőhöz.

Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!

Azért írok ezekre az e-mail címre, mert más kapcsolatot nem találtam az interneten. Egy kérdésem lenne: a férjemnek (29 éves) most volt garatmandula-műtétje (előtte tályogos is volt neki, nagyon csúnya). A műtét rendben sikerült, de hallottam olyat, hogy esetleg visszanőhet a mandula (munkatársamnak 30 éves, ez történt). Mennyi ennek az esélye és ilyenkor mi a teendő? Újabb műtét?

Köszönöm és ne haragudjon a zavarásért.

Tisztelettel
Baloghné Marada Mónika Timea
Tisztelt Baloghné Marada Mónika!
Igen, elképzelhető, hogy miután a mandula szövetét szinte soha nem lehet 100%ban távolítani, a visszamaradó szövet újra burjánzásba kezd. Ez azonban az esetek elenyésző százalékában valósul meg, bár igaz, néha ismételt műtétet tesz szükségesé.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Budai Allergiaközpont!

1 hete kimutatták hogy tejcukor és gyümölcscukor intoleranciám is van.
Jelenleg gyógyszerszedés mellett 3 hónapos szigorú diétát kellene
tartanom utána is mellőznöm a számomra ártalmas tápanyagokat az
étkezésemből.

Szeretném a segítségét kérni, hogy adjon nekem tanácsot miket
fogyaszthatok. Próbálok utánanézni az interneten mindkettő
intoleranciának, de nehéz összeegyeztetni a kettőt.

Nagyon hasznos lenne ha tudna küldeni terméklistát is amit bátran
vásárolhatok és ehetek-ihatok.

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Gergő
Kevdes Gergő!
Sajnos ez nem allergológiai terület, így tanácsot adni nem tudok.
Üdvözlettel,
dr. Babai László

Hírek

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Egyre hosszabbra nyúlik a pollenszezon, ezért az allergiás tünetek az év jelentős részében jelen lehetnek a pollenallergiás betegek életében. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, pulmonológus szakembere szerint a szénanáthát mindenképpen kezelni kell, hogy a későbbiekben elkerülhetővé váljon a súlyosabb szövődmények kialakulása.

További részletek
Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

A várandósság és szoptatás idején különös gonddal kell mérlegelni, hogy milyen gyógyszereket szedhet a kismama. Nincs ez másként az antihisztamin tartalmú készítményekkel sem, amelyekre ebben az érzékeny periódusban is szükség lehet, hogy a szénanátha okozta tüneteket kontrolláljuk – mondja dr. Augusztinovicz Monika, az Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész szakembere.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK