Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T.Uram/Hölgyem!Már kétszer volt orr műtétem.Régen orr törést szenvedtem kb.6éve.Ez által a csontom kiszélesedett,keletkezett egy vérömleny az orrnyergemen,ami az évek alatt nagyobb lett.Az orromon keresztül alig kaptam levegőt.elmentem egy plasztikaisebészhez,aki javasolta a műtétet,egy fül-o-g segitségével,aki az orrsövényemből vágott ki,bár nem volt ferdülésem,a diagnosztika az orrkagylók megduzzanása volt.A gipsz levétele után az orrom ferde lett és a levegő vétel nehezebb lett.Fél év után a fül-o-g újra megműtött.A ferdülést okozó csont visszanövést lereszelte és az orrkagylóimból levágott.Sajnos a levegő vétel annyira nehéz,hogy már csak orrsprayvel kapok levegőt.Zárójelentésem nincs. ez az orvos akar újra műteni,de én már nem akarom őt.Elment a bizalmam..szeretném,ha valaki helyre hozná az egészségemet.Köszönöm.
Kedves Zsuzsi!
Szívesen állunk rendelkezésre. Balogh főorvosnőhöz javaslom, hogy jelentkezzen be!
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt szakértö.Már több honapja szemvedek kiütések véget ,mely viszketö száraz ilyen ekcémás jellegü már nem csak a karomon jelenkezik hanem a nyakamon az arcomon.kislány koromban végeztek alergia tesztet több mindenre voltam allergiás por atka állat ször virágpor.mellete még aszmás is vagyok kérem segitsen.elöre is kösszönöm.Tiszteletel Nyáriné lakatos Mariann.
Tisztelt Nyáriné Lakatos Mariann!
Javaslom, keressen fel minket személyesen. Első körben Smajda főorvosnőt javaslom. Részletes kivizsgálás, korábbi leletek áttanulmányozása után komplex megoldást fogunk találni az Ön betegségére.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
2006. szeptember 16-án szüretelés során megcsípett egy darázs a kisujjamon. A csípést követő egy órán belül megittam egy ampulla kalciumot. A duzzanat miatt le kellett vennem a karórát is. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy legalább tíz éve nem csípett meg darázs. A csípést követő 2.-3. napon általam először szúnyogcsípésnek vélt csalánkiütések jelentek meg. Folyamatosan újabb és újabb csalánkiütések jelentkeztek az egész testemen elszórva a mai napig.
Van-e lehetőség rá, hogy megbizonyosodjak, hogy a kiütéseket tényleg a darázscsípés okozza? Amennyiben igen, van-e félnivalóm a következő darázscsípéstől?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Horváth Emese!
Igen, van lehetőség a darázs-csípés allergia kimutatására. Ehhez egyszerű vérteszt elvégzése szükséges. Amennyiben az allergia megerősítésre kerül, úgy igen, van félnivalója. Ezen esetben speciális gyógyszert kell állandóan magánál tartania.
Javaslom, keressen fel minket egy kivizsgálásra.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt Doktorúr, Doktornő!

26 éves lány vagyok, hosszú ideje emésztési problémákkal. Többször gyomorfekély gyanús voltam, és a legutóbbi kórházi kivizsgáláskor helicobacter pylori pozitivitást állapítottak meg nálam. Ez 2006 januárjában volt, akkor kezeltek is, és a tünetek enyhültek. Viszont egyik orvos sem vette figyelembe, amikor elmondtam, hogy a tüneteim akkor a legrosszabbak, amikor zöldséget, gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet, esetleg bort fogyasztok. Iszonyatos gyomorgörcs, majd puffadás követ minden ilyen alkalmat. Vannak bizonyos fajták, amiket meg tudok enni, de igen csekély a számuk - pedig nagyon szeretem az összes gyümölcsöt és zöldséget is. Az Önök oldalán olvastam a szalicilát intoleranciáról. Az a kérdésem, hogy ezek a tünetek lehetnek-e összefüggésben valami intoleranciával, és ha ennek a gyanúja fölmerül, hogy lehet ezt kivizsgálni és kezelni?

Válaszát előre is nagyon köszönöm,

Major Zita
Tisztelt Majos Zita!
Itt szalicilát intoleranciáról nem hiszem, hogy szó lenne. Sőt allergiát sem sejtek a háttérben. Szerintem gasztroenterológus szakorvos tudna Önnek segíteni.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Üdvözlöm,

3 éves kislányom házipor atka allergiás. Sikerült gyógyszer nélkül tünetmentessé tennem, ez itthon nagyon rendszeres portalanítással-takarítással, és állandó 60 C°-os mosással, ill. olyan anyagoknál, amik ezt a magas hőfokot nem bírják el, mosás előtti 2 napos fagyasztással jár, ami nagyon sok időt és energiát emészt fel.
A Samsung kihozott egy új ezüst-ionos mosógépet (Silver nano technológia), ami már alacsony (akár 30 C°-os) hőfokon is bizonyítottan elpusztítja a baktériumok 99,999 %-át. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy ez megoldás lenne az atkák alacsony hőfokon történő mosással való epusztítására is? Érdeklődtem a Samsung-nál, de egyenlőre nem kaptam választ. Láttam viszont több helyen olyan ágyneműket atkamentesként hirdetni, amik szintén ezüst nano technológiával kezeltek, illetve ezüstszálak vannak beleszőve, így érik el az atkamentességet, ezért gondoltam, hogy hátha ez a mosógép megoldást jelenthetne, mert az állandó magas hőfokon történő mosás sem a textíliáknak, sem a pénztárcánknak nem tesz jót, a fagysztónk pedig folyamatosan plüss-játékokkal van tele.:d A silver nano-s technológiával mosott textilek mosás után 1 hónapos antibakteriális védelmet is élveznek, de mi a helyzet az atkákkal, azokat is kiirthatja?

Válaszát előre is nagyon köszönöm,
Üdvözlettel,
Szurofkáné D. Anita
Tisztelt Szurofkáné D. Anita!
Sajnos teljesen biztos választ nem tudok adni. Mindazonáltal ismereteim alapján az ezüst csak az egysejtűekre, mikroorganizmusokra (baktérium, vírus, gomba) hatnak pusztítóan. A nagyobb szervezetekre, mint az ízeltlábúak, ember, stb, nem. Így nagy eséllyel az atkákkal szemben is hatékonytalan.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!
Igazából párom problémájáról lenne szó. A hidegebb időjárás beköszöntekor keze nagyon kiszárad, enyhén kipirosodik. Olvastam a hidegallergiáról, de neki kiütései nincsenek, és a tünetek csak a kézen jelntkeznek. Panaszai viszont a legjobb hidratáló krémek hatására sem szűnnek. Egy-két órával a bekenés után újra kiszárad. Mi lehet a teendő?
köszönettel
Kedves Rita!
Ezen kérdésre választ csak személyes talákozás alapján tudunk mondani. Látni kell a bőrt, az "állapotát", a jellemzőit, egyéb egészségi jelzőket, stb. Sápy Mónika doktornő biztosan segíteni tud, kérem, jelentkezzenek be hozzá.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!
Kisfiam 7 éves, csecsemőkora óta pulmonológiai gondozott. Csecsemőkorában azt mondták fejletlenek a hörgői, majd kruppos lett, s végül idén tavasszal mondta ki a doktornő asztmás a gyerek. Először Flixotide 100 discus-t (2x1), Ventolin spray-t és Xyzal-t kapott, szükség esetén Berodual cseppekkel kellet porlasztani. Állapota nem javult. Most a doktornő Seretide 100 discus-t (2x1) írt a többi gyógyszer a Xyzal kivételével (azt mondta ezt ne szedje a gyerek) maradt. A probléma az, hogy a gyerek szinte megállás nélkül köhög. Hallgatózásra a légzése érdes, ha rosszabbodik akkor sípoló. Borzalmas ezt hallgatni, sőt most hogy iskolás lett az órát is zavarja az állandó köhögésével, krákogásával. Érdekes módon éjszaka csak egyet-kettőt krákog, de nem köhög. Nem tudom hogyan tudnék segíteni rajta. Nem tudom jó-e ez a gyógyszer. Nincs semmilyen vizsgálati eredményünk, ugyanis a doktornő nem végzett allergiavizsgálatot, légzésfunkciós vizsgálatot, terheléses vizsgálatot, tehát semmit sem, csak felírta a gyógyszereket. Azt mondta nekünk: miért érdekel minket mire allergiás a gyerek, úgysem tudok segíteni rajta. (A doktornő az ötödik pulmonológus akinél jártunk.) Mindez rendben van, de mint szülőt igenis érdekel mit adhatok neki és mit nem, mitől köhög, mi a kiváltó ok!
Ön szerint mit tehetnék, hogyan segítsek a gyermekemek, hogyan lehetne az állandó köhögést orvosolni? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Szőlősi Gabriella!
Segítei persze, hogy lehet:) A gondom, hogy ehhez egy hatodik pulmonológusnak (Várhegyi doktornak) kellene látni a gyermeket és kivizsgálnia. Csodálkozom, hogy az említett vizsgálatokat nem végezték el.
A mai gyógyszerek mellett elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki ennyire tünetesen éljen. Az asztma gyakorlatilag annyira karban tartható, hogy laikus nem is tudja a beteg gyereket felismerni.
Keressenek fel minket!
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt dr. Babai László !
A lányomról volna szó, aki 30 éves. hideg alergiája van, most feküdt a Bőr klinikán Perbutalint, és Diafilint írtak fel. Sajnos a Perbutalint nemlehet sehol a városba megvenni, és így a Diafilint is leállították, most Zyntec nyógyszert kap. Sőt aszt mondták hogy ha nem kapja meg a kiírt gyógyszert, akkor tanuljon meg a betegségel együtt élni. Ngyon elvagyok keseredve, nagyon szépen megkérném a Doktor urat ha tudna valamilyen megoldást ajánlani, minnél előbb mert nemjó paszba van a lányom.
Köszönettel, és Tisztelettel
Kedves Kovács Istvánné!
Gyógyszeres kezelésen kívül az érintett testrészek melegen tartását javasoljuk. A Bőrklinikán történt kivizsgálás és a kezelési javaslat korrekt és teljes volt.

Üdvözlettel:
dr. Balogh Katalin
Az egyik ismerősömnek valószínűleg hideg allergiája van (20-25 fokban, de még nyáron is!) a kezei teljesen hidegek, fáznak, és az ujja végei besötétednek. Kérdésem az lenne, hogy ez kezelhető-e valamilyen szinten, illetve van-e rá gyógymód? Egy orvosnál járt vele eddig, ahol azt mondták, hogy nem gyógyítható. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Bodonyi László!
A leírtak alapján nem állítható biztosan, hogy hidegallergia áll a háttérben. A leírt tüneteket több különféle betegség is okozhatja.
A pontos diagnózis, és az utána következő kezelés miatt mindenképpen szükséges lenne egy szakorvosi vizit.
Amennyiben gondolja, szívesen állunk rendelkezésére. Javaslom, hogy Gönczi főorvosnőhöz kérjen egy időpontot!
Üdv, dr. Babai László
Tisztelt Szakértő,
23 éves vagyok.15 hetes kismama.Rendszeres kezelés alatt sem múltak el az allergiás tüneteim teljesen,ami 5 éves korom óta megvan(étel- és pollenallergia,ekcémás bőrkiütés)A terhesség miatt,2 napja,orvosom javaslatára abbahagytam a gyógyszerem szedését.Calciumot javasolt,melyet pezsgőtablettaként szedek és az első tabletta beszedése óta folyamatosan hányok,amely terhességem eddigi időszaka alatt egyáltalán nem volt jellemző.Gyógyszer nélkül allergiás panaszaim vannak(állandó tüsszögéstől hasfájás;orrfújás és elviselhetetlen bőrviszketés).
Kérdésem az lenne,hogy ha tovább szedném eddig bevált gyógyszeremet(Merzin),mennyire ártana terhességemnek?
Köszönöm segítségét,
Gabriella
Tisztelt Szentiványi Gabriella!
Köszönjük megtisztelő kérdését. Az Ön által említett gyógyszer egy teljesen általános antihisztamin, mely ellenjavallatai között valóban szerepel a terhesség.
Az Ön speciális esete, régóta fennálló panaszai miatt mindeképpen szükséges személyes szakorvosi vizit. Sajnos így írásban további segítségre nincs sem szakmai, sem jogi lehetőségünk.
Ami biztos, a kálcium nem lesz elégséges!
Kérem, keressen fel minket, ahol az összes kérdést meg tudjuk válszolni, és megfelelő megoldást tudunk találni!
Üdvözlettel, dr. Babai László

Hírek

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Egyre hosszabbra nyúlik a pollenszezon, ezért az allergiás tünetek az év jelentős részében jelen lehetnek a pollenallergiás betegek életében. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, pulmonológus szakembere szerint a szénanáthát mindenképpen kezelni kell, hogy a későbbiekben elkerülhetővé váljon a súlyosabb szövődmények kialakulása.

További részletek
Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

A várandósság és szoptatás idején különös gonddal kell mérlegelni, hogy milyen gyógyszereket szedhet a kismama. Nincs ez másként az antihisztamin tartalmú készítményekkel sem, amelyekre ebben az érzékeny periódusban is szükség lehet, hogy a szénanátha okozta tüneteket kontrolláljuk – mondja dr. Augusztinovicz Monika, az Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész szakembere.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK