Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Most 4 és fél hónapos a kislányom, 2 hónapos korában csúnya ekcémás jellegű kiütések jelentek meg a füle mögött, az arcán, a mellkasán és a hátán. Milupa Aptamil HA tápszert és anyatejet evett akkor a kislányom.A háziorvos tejfehérje allergiát állapitott meg, miután a kiütések újra visszatértek szteroidos krém használata után is. Ezért jelenleg a Pepti Junior tápszert kapja és Sinlac pépet, tünetei sokat javultak, de még mindig kiütéses. A kérdésem az, hogy van e még a Pepti Junior-nál jobban hidrolizált tápszer, illetve milyen tápszer adása javasolt.

Hálás köszönettel
Tisztelt Szabóné Rabi Petra!
Szakmai és jogszabályi okok miatt ilyen kérdésre csak a beteg személyes ismerete, vizsgálata, leleteinek átnézése után adhat szakorvos. Javaslom, keressék fel nálunk Várhegyi doktort.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!

Kontakt ekcémám van,már több,mint tiz éve.Eddig csak a kezemen és az ujjaim voltak előbb kiütésesek,majd nagyon száraz-hámlók,de most kiterjedt az egész karomra.A hasamon is van egy-két nagyon viszkető folt és a lábamon is lehet találni.Kérdésem az lenne,hogy tünetmentessé lehet-e tenni a betegségem,mert már kezd nagyon zavaró lenni és sajna nem Magyarországon élek,hogy elmehessek az önök klinikájába.28 éves vagyok.
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Biro Angella!
Igen, lehetséges tünetmentessé tenni. Lehetőség van helyi kenőcsök, szájon át szedhető gyógyszerek alkalmazására.
Egyik gyógyszermentes megoldás lehet a tünetek csökkentésére a Dermasilk családból kesztyű, alsóruházat hordása pl éjszaka. (a termékek nálunk is beszerezhetőek, ld. www.allergiabolt.hu)
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Üdvözlöm !

Kérdéssel fordulok önhöz, és örülök ,hogy van ilyen
lehetőség szakemberrel beszélni.

A menyasszonyom már 6 éve egy pizzériában dolgozik.
Alleriára gyanakodtunk már évek óta mert amikor dolgozik az
állandó lisztporban erős nátha és köhögés mellett dolgozik.

Egy pár hónapja már a tünetei igen megerősödtek, már otthon
is köhög a szabadnapján mikor nem dolgozik. Rengeteget fújja
az orrát és időnként a tüdejének az alsó részén fájdalmai
vannak.

Szedett rá egy tablettát mely csak gyógynövényekből állt és
kissenbb nagyobb időre tünetmentesen tudott dolgozni , volt
hogy fél évig is. Most lejárt az ismételgetett "kezelés"
ideje, beszedte a gyógyszereket és kb. 1 hétig tartott a
tünetmentesség. / korábban hónapokig/

Elmentünk eközben tüdőgondozóba ahol "természetesen" nem
találtak semmilyen allergiát sem. Tüdőröntgent is csináltak
. Elmondtuk ezeket, de elküldték.

Most ismét ilyen rosz körülményekkel kell neki dolgozni.
A nyáron esküvőnk lesz, és sok anyagi kiadás várható
plusszban, szeretné ha maradhatna ezen a munkahelyen mert
anyagi biztonságot nyujt nekünk,és elhelyezkedni ma már
hihetetlen nehéz, de ha minden kötél szakad akkor kell-e
munkahelyet váltani, meg lehet-e oldani valamilyen kezeléssel ?

Válaszát nagyon várjuk.

Tisztelettel: Orosz Zoltán
Kedves Orosz Zoltán!
Sajnos jó hírrel nem tudok szolgálni. A leírtak alapján nagyon nagy a gyanú, hogy nem túl egészséges tovább ilyen munkakörben dolgozni. Azt, hogy pontosan mi álla háttérben, csak szakorvosi kivizsgálással tudnánk mondani. Lehet allergia, de lehet "egyszerű" nem specifikus érzékenység is.
Javaslom, keressék fel nálunk vagy Smajda vagy Urbán főorvosnőt.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!
Sehol nem találok arra vonatkozóan információt, hogy a porcerő tabletta a Béres Egészságtárból tartalmaz-e segédanyagként szalicilátot, mivel valószínűsíthető, hogy erre a vegyületre érzékeny vagyok. Előre is köszönöm mielőbbi válaszát, tisztelettel: H.T.
Tisztelt Horváth Tamás!
Azt hiszem, ezt a Béres gyártól kellene megkérdezni.
A gyógyszereket ismerve azonban annyit elmondhatom, hogy én nem látom esélyét, hogy szalicilátot tartalmazna. Teljesen eltérő a két szer használati köre.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt szakértő!

Kb. tíz évvel ezelött jelentkezett elöször a problémám. A tünet híg orrfolyás, egymás után több tüsszentés. Kezdetben csak, ha a balatonban fürödtem, de késöbb tengerben, és osztrák tavakban is jelentkezett a tünet. Idén már uszoda látogatás után is egy-két napig küzdök a problémával.
Érdeklődnék, hogy létezik-e ilyen 'víz' allergia? Van-e olyan vizsgalati módszer amivel kimutatható. Milyen lehetőségeim vannak a kezelésére azon kívül, hogy kerülöm a vizet? Elsősorban nem gyógyszerekre gondoltam.
Természetesen a személyes vizsgálat is érdekel, ha ez szükséges.

Köszönettel: Izsó Lajos
Tisztelt Izsó Lajos!
Itt nem allergia, inkább valamilyen anatóniai vagy élettani eltérés lehet az orrüregében/melléküregeiben.
Javaslom, keresse fel Baczonyi doktort nálunk, aki ilyen területek specialistája.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Hidegallergiával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A tünetek megjelenésekor (piros, égető érzés a combomon, arcomon, a kezem ujjai megduzzadnak, néha rossz közérzet és remegés is jelentkezik) mit ajánl ezek azonnali enyhítésére? A calcium segít? Ha otthon vagyok, akkor a forró fürdő jól esik, de ezt sajnos máshol nem tehetem meg. A tünetek válhatnak veszélyessé? Szükséges szakorvos fordulnom?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Varga Zseraldina
Tisztelt Varga Zseraldina!
A panaszai hideg okozta hisztamin felszabadalásra jellemzőek, de sajnos az antihisztamin gyógyszerek és a Ca mérsékelt sikerrel alkalmazhatók. Megoldás csak az érintett testrészek melegen tartása. Létezik egy autoimmun betegség, mely a hideg hatására jelentkezik, de az erős fájdalommal jár. Ennek a kezelése speciális, immunológiai kivizsgálás szükséges.
4 és fél éves gyermekemen kb. 2 hónapos kora óta jelentkeztek az ekcéma tünetei. Ez az évek múlásával egyre rosszabb lett, hiába írtak fel különböző kenőcsöket, illetve hosszú ideig kapta a Zirtec cseppeket is, de ez sem használt.
Kérdéseim:
Okozhatja-e valamilyen étel, vagy más (növény, állat) allergia?
Létezik-e olyan kenőcs, vagy gyógyszer, amivel visszaszorítható, esetleg megszűntethető az ekcéma?
Igényelhető-e emiatt a betegség miatt a tartósan beteg gyermekre járó támogatás (emelt családi pótlék, gyes, stb.)?

Válaszait előre is köszönöm.
Tisztelt Slavonics Erika!
Igen, ekcémát nagyon gyakran okoz valamilyen étel. De oka lehet a környezetben lévő állat, esetleg poratka is.
Pontos választ azonban csak egy alapos kivizsgálás adhat.
A kivizsgálás eredménye alapján lehet a kezelést meghatározni. Léteznek rá nagyon jó kenőcsök, de közel sem biztos, hogy szükség is lesz rájuk. Egy ételallergia esetében pl. már a kérdéses étel elhagyása tünetmentességet eredményezhet.
Támogatás igényléssel kapcsolatban a gyermek háziorvos tud Önnek legtöbbet segíteni.
Gyermeke kivizsgálását természetesen készséggel vállaljuk, javaslom, jelentkezzen be Sápy Mónika doktornőhöz.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Kis unokám most kilenc hónapos. KB négy hónaposan az antiallergén tápszer helyett sima tápszert kapott,ami kiütötte. Az orvos tej allergiára gyanakodott.Mikor lehet nála vizsgálattal megbizonyosdni,hogy igaz-e a gyanu?
Tisztelt Strausz Mihályné!
Akár most is. Mindazonáltal amennyiben az antiallergén tápszerrel nincs gond, javaslom, hogy egy éves koráig azt adjanak neki, és azt követően jelentkezzenek kivizsgálásra.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt Szakértő,
szeretnék érdeklődni, hogy hidegallergia esetén van-e valami megoldás? Ha hideg ér, a testem és az arcom nagyrészén csalánkiütés-szerű pöttyök keletkeznek és addig viszket, míg melegbe nem megyek. Köszönöm válaszukat előre is
Kedves Erzsébet!
Panaszára a legjobb megoldás az érintett testrészek melegen tartása. Antihisztamin gyógyszerek,Calcium csakmérsékelten segítenek.

Üdvözlettel:
dr Balogh Katalin
Mostanában sokat fogytam.Két napja allergiás tüneteim vannak.Légzési nehézség,idönként sokszor kell nyelnem.Erö szivdobogás.Piros foltok arcomon,hátamon,mellkason,hason.Olyan mintha vallami csiklandozná a torkom.Haas kalcium pezsgőtablettát iszok.Lehetek rá allergiás?Vajon ez milyen allergia lehet?Ha étel allergia,mit szabad enni?Lehet e macska allergia?Az elfogyasztott étel után mennyi idő mulva jelentkezhetnek a tünetek?
Tisztelt Bán Gabriella!
Az Ön által leírt tünetek mögött állhat allergia. Hogy mire, azt sajnos látatlanban, emailen képtelenség megmondani. Azt mindenképpen allergia-teszttel szükséges megállapítani. (lehet étel, állat, poratka, stb)
Egyébként az allergia sem biztos. Hasonló tüneteket több más betegség is okozhat. Ezek kizárása szintén szakorvosi vizsgálat során lehetséges.
Javaslom, mindenképpen jelentkezzen be hozzánk egy szakorvosi vizitre! Én Smajda főorvosnőt javaslom Önnek!
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Hírek

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Egyre hosszabbra nyúlik a pollenszezon, ezért az allergiás tünetek az év jelentős részében jelen lehetnek a pollenallergiás betegek életében. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, pulmonológus szakembere szerint a szénanáthát mindenképpen kezelni kell, hogy a későbbiekben elkerülhetővé váljon a súlyosabb szövődmények kialakulása.

További részletek
Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

A várandósság és szoptatás idején különös gonddal kell mérlegelni, hogy milyen gyógyszereket szedhet a kismama. Nincs ez másként az antihisztamin tartalmú készítményekkel sem, amelyekre ebben az érzékeny periódusban is szükség lehet, hogy a szénanátha okozta tüneteket kontrolláljuk – mondja dr. Augusztinovicz Monika, az Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész szakembere.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK