Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tengerparti nyaralás alkalmával több, mint 1 hete bakteriális fertőzés miatt begyulladt a torkom és a szemem, melyet láz is kísért. Ezeket orvos által felírt antibiotikummal sikerült meggyógyítani, ám időközben az egyik fülem bedugult, folyamatosan "üvegbúrában" érzem magam. Jelenleg (3napja)egy "kezelésre" járok, ahol "fújással-nyeléssel" próbálják a füldugulást kipattintani, eddig nem nagy sikerrel. Már attól tartok, hogy ez "örökre" így marad :-( Elkeseredésemben fordulok Önökhöz, bízva segítségükben,
Andrea
Kedves Andrea!

Problémájával mindenképpen foduljon gégész szakorvoshoz.
Tünetei alapján középfülgyulladás valószínüsíthető.

Üdvözlettel:
dr. Urbán Veronika
Négy hónapos terhes vagyok,és több mint egy éve allergiás vagyok a kőszén- kátrányra.Az allergológusom a claritint írta fel,de a nőgyógyászom szerint ezt sem szedhetném.Muszály szednem,mert ha kijön az allergiám látványosan feldagad valamelyik testrészem.A terhességem négy hónapja alatt egy doboz gyógyszer fogyott el.Árthat ez a babámnak?És lenne más gyógyszer amit szedhetnék?
Kedves Nagy Nóra,

köszönjük , hogy kérdésével az Allergiaközpontot kereste meg.

Az antihisztaminok (mint a claritine is) adását általában nem ajánlják a terhesség első harmadában, de nem azért , mert káros lenne, hanem azért, mert nincs elég adat
az esetleges hatásairól ebben a helyzetben .
A használati ajánlások szerint mérlegelve az előnyöket és a lehetséges hátrányokat, adhatók.

Ami a kőszén-kátrányt illeti, a kontaktus elkerülése lenne a legjobb módszer a tünetek elkerülésére - ez , ha megkapta a kezelő allergológustól azt a listát, ami a kőszénkátrányt tartalmazó anyagokat sorolja fel , elvileg nem lehet nehéz.
Amennyiben felmerül, hogy nem (vagy nem csak ) ez okozza a tüneteit, legközelebb a szoptatás befejezése utáni idő lesz igazán alkalmas ennek részletesebb vizsgálatára, mert maga a terhesség,de a szoptatás is, átmenetileg módosíthatja az immunválaszt.

Üdvözlettel


Nékám Kristóf dr
Jo napot!
Szeretném megtudni hogy a tejérzékeny gyerekek mit ehetnek?
Köszönöm!
Kedves Sissy!

Erre vonatkozóan általános tanácsokat kaphat a http://www.taplalekallergia.hu/ oldalon.
Ahhoz azonban, hogy össze tudjanak állítani olyan étrendet, ami amellett, hogy minden fontos tápanyagot tartalmaz, ízlik is a gyermekének, javaslom, keresse fel dietetikusonkat, Nagy Dórát.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Üdvözlöm.Szeretném meg kérdezni,hogy a két és fél éves és a négy hónapos unokám kecske tejet fogyaszthatják e nem e lesz tőle valami bajuk.Elöre is köszönöm.Melicherné.
Kedves Melicher Dezsőné!

A négy hónapos gyermeknek nem javasoljuk a kecsketej fogyasztását, a nagyobb kaphat mértékkel, amennyiben nincsenek tőle panaszai.

Üdv.
dr. Balogh Katalin
Fiam sok mindenre allergiás pl. parlagfű házipor pázsitfűfélék jelenleg léguti panasza nincs. Nemrég olvastam a keresztallergiáról, lehetséges hogy, ez hasmenésben jelentkezik vagy más lehet az ok.
Kedves Katalin!

Keresztallergia, u.n. orális allergia szindróma képében jelentkezik, melyre ajak, nyelv, garat, vizenyő jellemző. A hasmanés nem tartozik közéjük.

Üdv.
dr. Balogh Katalin
csalánkiütés afejbőrön anyakon és ahason és viszketés.torok fájás szem és orr viszketés
Kedves Krauer Csabáné!

Noha a kérdését nem tudtam pontosan értelmezni, úgy tűnik számomra, hogy eléggé szerteágazó tünetei vannak. Ilyen esetben mindenképpen érdemes szakorvos felkeresése, mert levél alapján a pontos diagnóis felállítása, így a helyes kezelés megválasztása lehetetlen.
Amennyiben gondolja, a Budai Allergiaközpontban várom tisztelettel egy személyes konzultációra.

Üdv.
dr. Balogh Katalin
a fiamat a tengerben megcsípte egy medúza. Mit kell ilyenkor csinálni illetve mi ilyenkor a teendő?
Kedves érdeklődő!

A csípés helyét Fenistil krémmel vagy valamilyen hűsítő krémmel kenje be.

Üdv.
dr. Holpert Valéria
test uj
valaszolok visszavont torlesre
Tisztelt DoktorÚr!

A páromnak egy pár hónpaja csalánkiütések jelentek meg a testén amelyet arc földagadás követett,sok kivizsgálás után megállapították,hogy angioödémája van. A kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet ezt kezelni hatásosan.
Köszönettel,

Ildikó
Kedves Érdeklődő!

Általában a gyógyszerek ill. ételek provokálják az ödéma kialakulását. A kiváltó anyag (gyógyszer, étel) kerülése a legjobb módsazer. Tünetek jelentkezése esetén Ca-pezsgőtabletta, antihisztamin tabletta szedése javasolt. Súlyosabb esetben forduljon azonnal szakorvoshoz.

Üdv.
dr. Holpert Valéria

Hírek

Diéta orvosi diagnózis nélkül?

Diéta orvosi diagnózis nélkül?

Egyfajta divattá vált a különböző hasi panaszokat az étkezéssel összefüggésbe hozni, önmagunk számára diagnózist megállapítani, majd ez alapján diétázni. Lehetnek-e és ha igen, milyen hátrányai annak, ha valaki orvosi diagnózis nélkül kezd el például tej vagy gluténmentesen étkezni? Az egyre népszerűbb mentes diéták kapcsán kérdeztük dr. Németh Alíz gasztronterológus, hepatológust, a Budai Allergiaközpont orvosát.

További részletek
Melyik allergiatesztre van szükségem?

Melyik allergiatesztre van szükségem?

Ételallergia vagy ételintolerancia esetén a speciális diéta hosszabb időre, akár egy életre is szól, ezért nagyon lényeges tudni, hogy pontosan mi az, amit nem szabad fogyasztani. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát a kivizsgálásról, allergia tesztekről kérdeztük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok
