Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

10 éva festetem a hajam,legutóbbi esetben a szemhéjam begyulladt a festés során. Ezentúl már nem festethetem többet?
Tisztelt Balla Éva!
Nagy eséllyel a használt festékre allergiás. Pontosabban annak egyik összetevőjére.
Ha olyan festéket választ, ami az adott összetevőt nem tartalmazza, nyugodtan festheti tovább.
Ehhez ki kellene derítenie, melyik összetevőre volt allergiás. Ehhez sajnos próbálgatás szükséges.
Üdvözlettel: dr. Babai László
Tisztelt Szakerto!

Baratom poratka-allergiaban szenved. Az elmult napokban felerosodtek a tunetek.
Tudna-e javasolni specialis atkaolo tisztitoeszkozoket? Mire kell a legjobban ugyelni a lakasban?
Valaszat elore is koszonom, tisztelettel,
Seres Krisztina
Tisztelt Seres Krisztina!
Igen, tudok. Ezért forgalmazzuk mi is a MicroAir ágyneműhuzatot. A huzat lényege a nagyon sűrű szöveése, mely megakadályozza az atka és ürüléke (allergén) átjutását. Ezáltal az atkaszám redukálódik, illetve az ágyneműben lévő atka sem képes allergénjeivel elérni az ágyban fekvőt.
Miután vegyszermetes megoldást nyújt, javaslom ennek a használatát.
Bővebb információ miatt kérem hívja Kereki Renátát (06 30 2791269)
Üdvözlettel: dr. Babai László
Tisztelt Doktornő/Úr!
Néhány hónapja, hogy a homlokomon és az arcomon apró kiütések jelentek meg. Valamikor intenzivebben és néha enyhül, de nem akar elmúlni. Nem viszket, de nagyon zavar, mert csúnya. Valamilyen ételallergiára gyanakszom. Nem tudom, hogy jól gondolom-e. Ezelőtt soha nem volt még ilyen problémám. Mit tehetek?
Segitségét előre is köszönöm!
Tisztelt Száraz Éva!
Amit javasloni tudok, hogy keressen felminket. Dr. Sápy Mónikát.
Üdvözlettel: dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr! Kislányom most 7 éves, + évvel ezelőtt derült ki, hogy asztmás! Pulmicortot, rhinocort aquat és zyrtecet kap minden nap! Elég sokat javult, úgyhogy augusztus 1 óta a pulmicortot szüneteltetjük próbaként! Így sincs panasza!! Allergiából alakult át az asztmája, poratkára, parlagfűre, fűfélékre allergiás! A kérdésem az lenne, hogy ha megcsináltatnám nála kutyaszőrre az allergiatesztet és negatív lenne, akkor vehetnénk e lakásba kutyát?Nagyon várom válaszát! Köszönettel. Szilvi
Tisztelt Huzl Szilvia!
Első: nem biztos, hogy pont a Pulmicortot kellene elhagyni...
Második: ha negatív is a kutyateszt, az nem jelenti, hogy nem alakul ki nála az is.
Mindazonáltal szerintem nyugodtan vehetnek kutyát. Csak érdemes korlátozni a kutya lakáson belüli mozgástert. Pl a hálóba semmiképpen ne legyen bejárása.
Üdvözlettel: dr. Babai László
A kezem hideg majdnem egész évben, télen lila és izzad, ha kesztyűt húzok akkor is. Miért? Mit tehetek ellene?
Kedves Dávid!
Sok minden lehet mögötte. Legnagyobb esélye belgyógyászati eltérésnek van. Mindenképpen szakorvosi kivizsgálás szükséges.
Üdvözlettel: dr. Babai László
Tisztelt Szakértő!

Kb. 3 éve vagyok allergiás, valószínűleg parlagfűre. Ebben az évben az allergia megjelenésével kb. egyidőben észrevettem, hogy a nyakam mindkét oldalán egy-egy nyirokcsomó megvan duzzadva. Voltam vérvételen , gégészeten minden rendben volt, semmi gyulladásra utaló jel nem volt. Kérdésem az lenne, hogy esetleg az allergia okozhat e ilyen tünetet.
Válszát előre is köszönöm.
Eperjesi Judit
Tisztelt Eperjesi Judit!
Igen, okozhat. Az allergia az immunrendszer kóros, fokozott válasza. A nyirok utak az immunrendszer részei. Így összefüggés miatt igen, lehet nyirokcsomó megnagyobbodás.
Üdvözlettel: dr. Babai László
5 éves koróm óta szénanáthában szenvedek. 24 évesen már szültem egy kislányt, aki sajnos malformációval született és csak 3 hónapot élt szegényke.Most 34 évesen ismét teherbe estem, de nagyon félek, mert a 9 hónapba bele fog esni a május, június, amit képtelenség elviselni allergiás gyógyszerek nélkül. És a gyógyszerek (ha jól tudom semmilyen gyógyszer) nem ajánlott terhesség alatt. Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a választ lehetne e-mail-be?).
Tisztelettel Éva
Tisztelt Béres Éva!
Elnézését kérem, de emailen keresztül ilyen esetben nagy felelőtlenség lenne bármi konkrátumot is ajánlani.
Mindenképpen szükségesnek látom egy allergológussal történő személyes konzultáció!
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Párom 25 éves, életerős, egészséges, fizikai munkát végző férfi, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődtek panaszai, amelyek eleinte száraz, fulladásos, makacs köhögésben nyilvánultak meg. Erre a háziorvosa Rulid és Sinecod tablettákat adott. A panaszok azonban mai napig is megvannak, ám a köhögés van, amikor száraz, van amikor hurutos. Emellett a tüdeje állandóan sípoló hangot ad ki, belégzéskor és kilégzéskor egyaránt. Köhögés során a fulladásos jelleg szintén fennáll. Olyan hatást kelt, mintha le volna rakódva valami a tüdejében, de nem tud felszakadni, és ettől alig kap levegőt. A köhögése leggyakrabban hajnalban kezdődik, szinte erőlteti a köhögés, és a nap folyamán fokozatosan enyhül.
A háziorvos 1 héttel ezelőtt CEDAX 400 mg kapszulát írt fel részére, valamint bronchitis ac.-ra gyanakodva mellkasröntgenre küldte, de a röntgen negatív eredményt adott. Párom és én is most azon aggódunk, hogy akkor mi lehet a baj.
Tudni kell, hogy kiskorában asztmás volt, gyakran befulladt. Ez azonban évekig nem jelentkezett az elmúlt időben. Lehet, hogy ismét visszatért az asztmája?
Kérném a Doktor Úr/Nő szíves tanácsadását, hogy Ön szerint milyen irányba próbáljunk továbblépni? Esetleg megpróbáljunk tüdőgyógyászhoz vagy allergológushoz fordulni? Vagy a háziorvos is rendezni tudja a problémát?
Nagyon köszönöm tanácsadását!
Brigitta
Tisztelt Cseszneki Brigitta!
A leírt tünetek nem gyerekjátékok. Főleg a gyermekkori előzmény ismeretében. Mindenképpen tüdőgyógyász kivizsgálását javaslom!
Kérem, keressenek fel minket személyesen!
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Párom 25 éves, életerős, egészséges, fizikai munkát végző férfi, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődtek panaszai, amelyek eleinte száraz, fulladásos, makacs köhögésben nyilvánultak meg. Erre a háziorvosa Rulid és Sinecod tablettákat adott. A panaszok azonban mai napig is megvannak, ám a köhögés van, amikor száraz, van amikor hurutos. Emellett a tüdeje állandóan sípoló hangot ad ki, belégzéskor és kilégzéskor egyaránt. Köhögés során a fulladásos jelleg szintén fennáll. Olyan hatást kelt, mintha le volna rakódva valami a tüdejében, de nem tud felszakadni, és ettől alig kap levegőt. A köhögése leggyakrabban hajnalban kezdődik, szinte erőlteti a köhögés, és a nap folyamán fokozatosan enyhül.
A háziorvos 1 héttel ezelőtt CEDAX 400 mg kapszulát írt fel részére, valamint bronchitis ac.-ra gyanakodva mellkasröntgenre küldte, de a röntgen negatív eredményt adott. Párom és én is most azon aggódunk, hogy akkor mi lehet a baj.
Tudni kell, hogy kiskorában asztmás volt, gyakran befulladt. Ez azonban évekig nem jelentkezett az elmúlt időben. Lehet, hogy ismét visszatért az asztmája?
Kérném a Doktor Úr/Nő szíves tanácsadását, hogy Ön szerint milyen irányba próbáljunk továbblépni? Esetleg megpróbáljunk tüdőgyógyászhoz vagy allergológushoz fordulni? Vagy a háziorvos is rendezni tudja a problémát?
Nagyon köszönöm tanácsadását!
Brigitta
Tisztelt Cseszneki Brigitta!
A leírt tünetek nem gyerekjátékok. Főleg a gyermekkori előzmény ismeretében. Mindenképpen tüdőgyógyász kivizsgálását javaslom!
Kérem, keressenek fel minket személyesen!
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Azt szeretném megtudni hogy ha a fémpótlásokat eltávolították a számból a súlyos allergia miatt mikor szünnek meg a betegségek amiket e miatt kaptam pld vérmérgezés hajhullás börbajokstbvagyakinél meg jelenik már nem mulik el soha,és ha most az uj fogpótlásokat megcsinálják aranyból nem e kezdődik ujra nagyon félek attól
Kedves Bors Józsefné!

Az allergiát kiváltó anyagok eltávolítása után a panaszok lassan, több hónap alatt javulhatnak (amennyiben valóban ezek okozták). Allergia aranyra is létezik, kétségtelen, jóval ritkább, mint a krómra és a nikkelre. Nem tudjuk, hogy milyen vizsgálatok történtek Önnél, amennyiben vizsgálatra jelentkezik, korábbi leleteit mindenképpen hozza magával.

Üdvözlettel:
dr. Balogh Katalin

Hírek

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Erre számíthat, ha nem kezeli szénanátháját

Egyre hosszabbra nyúlik a pollenszezon, ezért az allergiás tünetek az év jelentős részében jelen lehetnek a pollenallergiás betegek életében. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt tüdőgyógyász, pulmonológus szakembere szerint a szénanáthát mindenképpen kezelni kell, hogy a későbbiekben elkerülhetővé váljon a súlyosabb szövődmények kialakulása.

További részletek
Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

Milyen antihisztaminokat szedhet a várandós kismama?

A várandósság és szoptatás idején különös gonddal kell mérlegelni, hogy milyen gyógyszereket szedhet a kismama. Nincs ez másként az antihisztamin tartalmú készítményekkel sem, amelyekre ebben az érzékeny periódusban is szükség lehet, hogy a szénanátha okozta tüneteket kontrolláljuk – mondja dr. Augusztinovicz Monika, az Allergiaközpont allergológus, fül-orr-gégész szakembere.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK