Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Babai László!
Kisfiam 2 éves kb egy hónapja jelentkezett nála először csalánkiütés a karján ébredés után kb negyedórával. Ez kb egy 1 hétig rendszeresen így történt, majd néhány nap szünet és a combján megismétlődött. Mostanára már minden nap jelentkezik a viszketés szinte az összes végtagon, rendszeresen alvás után, de napközben is véletlenszerűen (jellemzően a lakásban de már egyszer előfordult szabad levegőn is. ) Alvás során, hideg vízzel történő lemosásra illetve szabadban megszűnnek a tünetek. Bőrgyógyász után gyermekorvosunk stresszallergiát állapított meg. A fenti tünetek alapján lehet-e valami más a háttérben vagy egyértelmű a diagnózis?
Válaszát köszönöm:
D. Rita
Kedves Rita!
Fia tünetei eléggé specifikusak. Mindazonáltal a megadott diagnózis érdekes.
Javaslom, hogy a további lépések megtétele érdekében küldje el emailen a bőrgyógyászati és a gyermekorvosi leletet cimünkre: info@allergiakozpont.hu
Köszönettel:
dr. Babai László
Tisztelt Cím!

Érdeklődöm mikortól él önöknél az immunizálás?Külföldi tartózkodásom alatt szintén parlagfű allergiás ismerősöm ,részt vett egy ilyen kúrán és teljesen megszünntek panaszai.
Jelenleg parlagfű allergiám ellen küzdök homeopátiás készítményekkel.
köszönettel
H.Violetta
Kedves Violetta!

Az immunizálást szezonon kívül kell elvégezni. Ez azt jelenti, hogy leghamarabb októberben lehet megkezdeni.
Hogy Önnél pontosan mikor érdemes, illetve hogy lehet-e és Önnél várható-e eredmény, az sok mindntől függ. Elsősorban a tüneteket okozó növények, allergének számától, a tünetek erősségétől.
Emiatt a konkrét válaszadáshoz mindenképpen szükséges egy allergológiai kivizsgálás.
Javaslom, valamikor októberben jöjjön el hozzánk egy kivizsgálásra!
Természetesen addig is, ha tünetei miatt kezelést szeretne kapni, állunk készségesen rendelkezésére!

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Jó napot!
az volna a kérdésem hogy lehete valaki "bevizesedve" az arcán a sok szénhidrátoktol pl a rizstől,mert azt halotam hogy igen.köszönöm
Kedves Gál Anita!

A túlzott szénhidrát fogyasztás kalóriából adódóan inkább súlyfelesleget okoz. Pontosan nem értem, hogy "bevizesedés" alatt Ön mit ért. Allergiás tünet ételallergiától felmerülhet. Ez az arc, a szem átmeneti, múló duzzanatával járhat. Ha ilyen gyanuja van, javasolnám ételallergia irányába kivizsgálását, amit a Budai Allergiaközpont szívesen elvégzünk Önnek.

Üdv.
dr. Urbán Veronika
Tisztelt Szakértő!

Kérdésem az ún. száraz sóinhalátorokkal kapcsolatban lenne. Ezek használata okozhat-e valamiféle mellékhatást, illetve ha ilyenkor tulajdonképpen sót lélegzünk be, az nem marhatja-e ki a légcsövünket, tüdőnket?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Nyíri Gergely
Kedves Nyíri Gergely!

A sópipák használata kipróbált, mellékhatást nem okoznak. Nem tömény sóoldatot lélegez be., csupán a beleélegzett levegő párájában van körülöttünk levő levegőnél magasabb koncentrációban só. Ennek lényege, hogy a tapadós hörgi válladékot elfolyósítja, így könnyebbben felköhöghetővé teszi.
A nyálkahártyán maró hatással nincs, azonban ajánlatos a használati utasításban leírt javaslatot betartani.

Üdv.
dr. Urbán Veronika
Jó napot kivánok!
az volna a problémám,remélem segit nekem!már több mint
10 éve vagyok allergiás(pollen,atka,szőr..),de megtanultam ezzel együt
élni és igy a tüneteim is javultak iletve elmultak egészen mostanáig.
Rendszeresen sportolok és sulyzos edzést is végzek. Szeretnék majd
egyszer válogatot szinten üzni ezt a sportot mert nagyon szeretem!és
nagyon fontos ez nekem. de ahoz hogy elöre tudjak lépni, a
táplálkozásomra is figyelnem kell. naponta sok fehérjét eszem,mint
csirkemell,pulykamel,tojás,turó formájában. A tüneteim a következők:
viszketés néha vérzésig a karomon, duzadt karikás szemek,és az
arcom is felvan puffadva! orfolyás,ordugulás,szédülés,fáradékonyság.
Nemtudom minek tudhato ez be,talán a sok fehérjétől?vagy mert emiat
streszelek?esetleg vitaminhiány vagy csak szezonális allergia?kérem
segitsen! ha nem ehetek fehérjét rendesen akkor ez a
sportpályafutásom végét jelentené!kérem irj meg ön mit gondol!és
kiváncsian várom minden ötletét..
Tisztelettel: Zakár Róbert
Kedves Zakár Róbert!

Ilyen szerteágazó tünetekkel sajnos nagyon nehéz, sőt lehetetlen pusztán levél útján bármit is mondani. Éppen ezért javaslom, hogy a Budai Allergiaközpontban jelentkezzen be Nékám professzor úrhoz. Indulásképpen biztos alaposan körbe tudják járni a problémáit, és fel tud állítani egy - a végén eredményt és megoldást hozó - kivizsgálási sort.
Természetesen ennek, ha a vizit alkalmával is megerősödik a gyanú, része lehet ételallergia irányú vizsgálat is.

Üdv.

dr. Babai László
Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném tudni, hogy a terhesség és a szoptatás befolyásolja-e a táplálékallergia meghatározását vérből? A kisfiam 4 hónapos és a tüneteim alapján lisztérzékenységre gyanakszom. Ez az allergia teljes biztonsággal meghatározható vérvizsgálattal vagy csak a biopszia ad biztos választ?

Köszöm válaszát.
Kedves Rózsa Judit!

Tekintettel arra, hogy a táplálékallergiák nagy része nem IgE mediált, ezért vérvizsgálattal 100%-os bizonsággal nem határozható meg. Éppen ezért fontos a szakorvosi vizsgálat. Kisgyermekeknél sokszor mindeféle próba nélkül, mindössze az előzmények átbeszélésével, a betegség követésével nagy bizonyossággal megmondható, mire lehet allergiás a pici.

Javaslom, keresse fel Várhegyi Csaba doktort a Budai Allergiaközpontban.

Egyébként szoptatási dő alatt a vérvizsgálatnak nincs ellenjavallata.

Üdv.
dr. Balogh Katalin
Jó napot!
Én arrol szeretnék érdeklödni hogy van egy 3 éves kisfiu és sajnos tejallergiában szenved mit fogyazthat a gyerek?
Elöre is köszönöm!
Kedves Sissy!

Erre vonatkozóan általános tanácsokat kaphat a http://www.taplalekallergia.hu/ oldalon.
Ahhoz azonban, hogy össze tudjanak állítani olyan étrendet, ami amellett, hogy minden fontos tápanyagot tartalmaz, ízlik is a gyermekének, javaslom, keresse fel dietetikusonkat, Nagy Dórát.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
20 hónapos unokánál tej és tojás allergiát tételeztek fel, mert véres széklete hosszabb ideig nem múlt el. Vállalják-e ennek megerősítését, ill megcáfolását szűrővizsgálattal? Köszönöm a választ!
Tisztelt Kerti Mária!

Természetesen a Budai Allergiaközpontban szeretettel látjuk. Tej és tojás allergia irányában a szükséges első illetve megerősítő vizsgálatokat el tudjuk végezni.
Mindazontáltal a kérdésből úgy ítélem, allergiavizsgálat még nem történt. Javaslom, jöjjenek el egy személyes konzultációra, ahol minden felmerülő kérdésre megkeressük a választ.

Üdvözlettel:

dr. Várhegyi Csaba
17 éves vagyok, és egy elviselhetetlen allergiával kell együtt élnem. Igazából senki nem tudta még megmondani mitől van. A tünetek előjönnek fizikai mozgás, meleg hőmérséklet, hideg víz, izzadás hatására. Először apró piros pöttyök, majd nagy csalánkiütésekké duzzadnak, és kb egy óra mire visszahúzódnak. Nagyon ég, és már anyira viszket, hogy fáj. Kiskoromban is volt ilyen. Testnevelés órák után tapasztaltam, hogy az arcom sápadt, vörös foltokkal, de máshol nem jelent meg. 3 éve viszont nagyon csúnya, és nincs egy "szabad" hely a testemen. Van olyan nap, amikor csak a hajlatokban jelentkezik, de van, amikor mindenemet beborítja. Édesanyám mesélte, hogy csecsemőkoromban a nagymamám flóraszepttel mosta ki a ruhapelenkámat, és állítólag akkor jelentkeztek elsőként a tünetek. Lehet őket valamilyen módon csökkenteni, esetleg van remény az allergia megszűntetésére? Lehet, hogy esetleg valami rejtett lelki probléma okozza az allergiát? Mert azt hallottam, hogy minden allergia lelki eredetű.

Előre is köszönöm

Vivien
Kedves Vivien!

A tüneti elmondása alapján, nem feltétlenül allergiás eredetűek, hiszen elmondása szerint vizsgálattal nem igazolták az allergiát. A tünetek hátterében hisztamin felszabadulás állhat, ezért az antihisztamin gyógyszerek csökkenteni szokták a tünetek hevességét. A pontos véleményhez azonban feltételenül személyes konzultációra van szükség. Javaslom, jelentkezzen be hozzánk egy vizitre, ahol minden tünetet meg tudunk vizsgálni, a hátteret fel tudjuk térképezni.

A leírtak alapján feltételezhető, hogy a tünek bizonyos szintig lelki okokkal is összefüggésbe hozhatóak. Amennyiben ez az eshetőség a vizsgálat során is felmerül, célszerű lenne utánunk egy pszichológushoz fordulni ennek tisztázására. Természetesen a megfelelő pszichológus megtalálásában is szívesen segítünk Önnek.

Üdv.
dr. Balogh Katalin
Tisztelt Doktor Úr!
Kisfiam 2 éves lesz, de 1/2 éves kora óta hasfájós. Amilyen ételt megállapítottak nála hogy arra alergiás, azokat elhagyom és mégis jelentkeznek a tünetek. Tanácsát szeretném kérni hogy hova fordulhatnék. Előre is köszönöm.
Kedves Zsolt!

Azt hiszem, ezen esetben komolyabb kivizsgálásra lesz szükség. Azt azonban, hogy milyen irányban és milyen orvosokkal, csak személyes találkozás, az eddigi leleltek áttanulmányozása, a gyermek vizsgálata és az eddigi történések átbeszélése után tudom megmondani.
Ha megvan az irány, és a megoldása esetleg tőlem eltérő specialitású orvosok bevonását is szükségessé teszi, természetesen segítek Önöknek a fiú gyógyulásának egyengetésében.
Javaslom, jelentkezzenek be hozzám egy személyes vizitre.

Üdvözlettel:

dr. Várhegyi Csaba

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok