Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

1év 3 hónapja az egész testemen csalánkiütések vannak. Voltam allergiaviszgálaton, ami szinte minden ételre negatív lett, és csak egy-két féle növényre lett pozitív, de az is csak nagyon kis mértékben. Góckutatáson is voltam, ahol először azt mondták, hogy ki kell venni a mandulámat- amit már 1szer kivettek 5 éves koromban, de visszanőtt egy kicsit. Vettek belőle kenetet- mert jött belőle genny- de nagatív lett az eredménye. A fogászat és nőgyógyászat is negatív.
Voltam korházban is két hétig, ahol a Müncheni sémát próbálták ki rajtam 10 napig, de ugyanolyan csalánkiütéses maradtam. Ezek után kipróbáltunk egy szteroidos gyógyszert, amiből 3 napig 24mg, 3 napig 20 mg- és igy tovább kellett szedni- ami hatott.
Ezt kb egy hete hagytam abba, a tüneteim mindenhol visszatértek- szem, ajaködéma is társul vele, és mindenhol csalánkiütés.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányban lehetne keresni a gyógyulást. Egyáltalán ki lehet ebből gyógyulni- bevallom, hogy már nagyon el vagyok keseredve.
Válaszukat várom.
Köszönettel
S.É.
Kedves SÉ!
Látatlanban, a leírás alapján én ezt krónikus csalánkiütésnek gondolom.
A negatív tenyésztés a mandula "góc-működését" nem zárja ki, sokszor előfordul álnegatív eredmény.
Úgy gondolom, az eredményes kezelés érdekében mindenképpen a góckutatás folytatása érdemes célzottan.
Javaslom, keressen fel minket, és vigyük végig a megkezdett folyamatot.
Üdvözlettel,
dr. Sápy Mónika, bőrgyógyász
TiszteltDoktor Úr!
56 éves vagyok és ezidáig semmiféle allergiám nem volt .Most voltam a tengernél és fürdéskor észrevettem hogy a hideg vizben való fürdés után apró duzzanatok jelentek meg testem kűlömböző részein.Azt is tapasztaltam.hogyha hideg helyre megyek kézfejemen apró dudorok keletkeznek és viszketnek.Álltalában ha hideget érzek akkor jelentkeznek ezek a problémák.Mit kelltennem? Üdv.Kovács
Tisztelt Kovács László!
A leírás szerint Önnek hideg urticáriája van. Ennek kezelése elsősorban a hideg kerülése, másodsorban különböző gyógyszerek alkalmazása.
Pontos diagnózis felállításához és a teendők átbeszéléséhez kérem, keressen fel minket!
Üdvözlettel,
dr. Sápy Mónika, bőrgyógyász
Tisztelt Dr. Úr!
28 éves vagyok, kb. 5 éve van allergiám. Az akkor elvégzett allergiavizsgálat 22 féle növényre illetve porra mutatta ki az allergiámat. Ezel a megfelelő szerek szedése mellett együt tudtam élni. 3 éve viszont más tünetek jelentkeztek. Állandó hőemelkedésem van (37,1-37,2), súlyos fáradtságérzet és álmosság nehezedik rám, 12-13 óra alvás után is nyúzodtan kelek fel, jó ideje már a térdizületeim is fájnak, erőssen hullik a hajam és a torkom is folyamatosan fáj. Fürdés után egész testemen viszkető érzést érzek, ami nap közben is előfordul, ég a szemem és néha a szájszáleim kirepedeznek. Az elmúlt 3 évben voltam már számos orvosnál. Voltam TBC vizsgálaton, koponya CT-n, hasi ultrahangon, HIV teszten, tumor marker vizsgálaton, számos vérvételen, TSH vizsgálaton, homeopatánál, még pszichológusnál is. Ezek mindegyike negatív eredménnyel zárult. Az orvosok pedig sorra feladták a vizsgálatokat, elintézve azzal, hogy talán majd helyrejövök mert nem találnak semmit. Volt aki pedig azt mondta valószínű csak beképzelem. Ez utóbbin csak nevetni tudtam már kínomban!
Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e valami allergia mindezek hátterében? Van 2 amalgámmal tömött fogam, okozhatja pl. ez?
Ha nem, akkor van-e valami javaslata, merre indulhatnék, kihez fordulhatnék gyógyulásom reményében? Ebben az állapotban a munkavégzés is nehézkes. Kérem segítsen, várom a válaszát!
Üdvözlettel: Zoltán
Tisztelt Zoltán!
Panaszai mögött állhat esetleges gócbetegség. Forduljon fogászati, urológiai és fül-orr-gégészeti szakrendelésre góckutatás céljából. A folyamatos álmosság lehet esetlegesen az allergiaellenes egyes gyógyszerek mellékhatása is. Nem tudom szed-e rendszeresen gyógyszert? Esetlegesen egyéb alvászavarai miatt alváslaboratoriumi kivizsgálás is javasolt.
Javaslom, keressen fel minket, hogy jobban utána tudjunk járni a problémának!
Üdvözlettel,
dr. Holpert Valéria
Tisztelt Szakértő!

Parlagfű, feketeüröm, por és egyéb allergiám van. nem vészes, nem kell rá gyógyszert sem szednem, csak nyár végén, ősz elején kicsit többet tüsszögök, és fújom az orrom. Ez teljes mértékben kordában tartható Rhinocorr Aqua orrsprével.
A problémám az, hogy idén a szemem is sokat viszket, de mivel kontaktlencsét hordok, nem használhatok akármilyen szemcseppet. Ebben adjon kérem tanácsot, hogy mely szemcsepp, vagy szemcseppek azok, amiket én is használhatok.

Köszönettel
Dulkai Nikolett
Kedves Nikolett!

Emadine szemcseppet használhatnak a kontaktlencse viselők is.

Üdvözlettel:
dr. Balogh Katalin
Tisztelt Doktor Úr!
4 éves kislányom június óta a reggeli ébredést követően "sorozat-tüsszentéseket" produkál (napközben már nem). Július-augusztus hónapban külföldön (Közel-Keleten) tartózkodtunk, ahol kevés a növény és sok a homok - itt nem voltak tüsszentések. Egy hete érkeztünk haza Budapestre, és 2-3 napja ismét elkezdődtek a tüsszögések, melyek ránézésre nem utaltak megfázásra sem nyár elején, sem most. Lehetséges-e, hogy valamifajta allergia jelei ezek?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Fonyó Mónika
Tisztelt Mónika!
Levele alapján sajnos reális esélye van annak, hogy a kislányának pollenallergiája lesz. Ha csecsemőkorában atópias bőre volt( száraz, hámló) ill. a családban van allergias a pollen allergia eshetősége még valószínűbb.
Pontosabb választ azonban csak személyes vizit és vizsgálat alapján tudok mondani.
Üdvözlettel,

dr. Holpert Valéria
Tisztelt Doktor úr!
Henna festéssel szeretnék foglalkozni.
Csak a 100%-an tiszta barna hennát használnám, mert a fekete adalékanyagokat tartalmaz. Egy külföldi oldalon találtam egy cikket, amiben azt írják, hogy a P6DG betegeknek nagyon veszélyes, sőt halálos lehet, valamint a súlyosan vérszegények számára sem jó. Elvileg ezek főként gyermekekre vonatkoznak, ha jól értettem a cikkből.
6évesnél fiatalabb gyermekeken nem alkalmaznám, sőt nagyobbakon is csak akkor, ha a szülők felelősséget vállalnak. Kérdésem, hogy ez csak gyermekeknél fordul-e elő, vagy felnőtteknél is? Minden személy tud róla hogy ilyen betegsége van, vagy lehet hogy csak lappang benne? Allergiatesztet végeznék, és csak 24 óra múlva festeném rá a motívumot, hacsak nem a vendég a saját felelősségére kéri a festést. Csak kisebb motívumokban gondolkodok, nem az egész v. fél testet befedőekben, éppen azért, hogy ha mégis van P6DG betegsége, de nem tud róla az illető, akkor se legyen nagy baj. Ha kisebb mennyiségű anyag éri az ilyen betegek bőrét, akkor is nagy bajt okoz? Honnan látom, ha az illető vérszegény? Nem szeretnék senkinek se rosszat okozni, kicsit túlzottan is lelkiismeretes vagyok, szeretném kérdezni, hogy mi a véleménye a helyzetemről, illetve kérném, hogy válaszoljon a kérdéseimre.
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel,
Német Márta
Kedves Német Márta!

Gratulálok az alaposságához! (Bár mindenki ilyen lenne.) A levele alapján úgy tünik, hogy valamit félreérthetett. Ha átküldené a cikket(ket), amit olvasott, segíthetünk az értelmezésükben.

Üdvözlettel:
dr. Balogh Katalin
Szeretnék érdeklődni egy méh csípés esetében. A feleségemet tegnap megcsípte egy méh, sikerült kivenni a fullánkot, egy pici kör volt a helyén, ma reggel semmi a fullánk helyén pici patanásnak megfeleő geny féleség volt látható. Ma 10 óra-kor már felduzzadt kb 5-7 cm ovális kór van. Kezeltük fenisztélgéllel várunk. tisztelettel: Horváth Zsolt
Tisztelt Horváth Zsolt!

A leírt tünetek nem típusosak allergiára. Mindazonáltal amennyiben nem javulnak, vagy éppen rosszabbodnak, minenképpen szükséges orvos felkeresése. A háttérben lehet elfertőződés is.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr!

Kb. 20 éve vannak allergiás tüneteim. /A mostani bőrön végzett teszt parlagfüvet és fekete ürömöt mutatott ki./ Ezek nem okoznak erős tüneteket, de ennél sokkal nagyobb problémám a fényérzékenység. Két éve tart. Nyáron, ha több órán át napon tartózkodom arcomon duzzanatok, piros foltok jelentkeznek, ajkaim ödémásak lesznek. Ezt bőrgyógyász által adott krémmel és gyógyszerrel kezelem. Azonban nem szeretnék ezzel együttélni. Ön szerint kigyógyulhatok-e ebből, ha igen milyen módon vagy hogy lehetne a tüneteket min.-ra csökkenteni, megszüntetni.

Válaszát előre is köszönöm,
Stéger krisztina
Kedves Stéger Krisztina!

A fényérzékenység mögött legtöbbször valamilyen hajlamosító tényező áll. Ilyen lehet valamilyen gyógyszer, étel, kozmetikum, betegség, stb.
Mindenképpen szükségesnek tartok egy részletesebb kivizsgálást.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Tisztelt Cím!

A következők miatt fordulok Önökhöz, s kérem szíves segítségüket:
Párommal mindketten allergiásak vagyunk a parlagfűre. Én nagyon, ő csak enyhébben.
Jövőre kisbabát szeretnénk, aki -ha most "belehúzunk":-), és minden összejön, júniusban meg is születhetne.
Az allergiás hónapokat eleve kizártuk a tervezés során.

Mivel sokat szenvedünk ettől a betegségtől, szeretnénk gyermekünk számára a lehető legjobb esélyeket megadni, hogy elkerülje ugyanezt.

Az szeretnénk tudni, mit tehetnénk ennek érdekében. Van erre valami módszer?
Vagy jobb lenne, ha az érkezését elhalasztanánk szeptember utánra?
Mi károsabb a gyermek számára, ha magzatként, vagy ha pár hónapos korában éri a pollen hatása?

Melyik gyógyszer az, amit terhesen/szoptatás alatt is szedhetek? (most Telfast.ot szedek)

És még egy kérdés. Van már egy másfél éves kislányunk, aki 4 hete náthás, köhög (háziorvosunk Sterimart, calciumot és orrszívást javasolt). Félek tőle, hogy allergiás. Egy ilyen kisgyermeknél hogyan állapítják ezt meg?

Kicsit sok kérdés gyűlt össze hirtelen, de bízom benne, hogy tanácsaikkal eloszlatják aggályainkat, s útmutatásukkal a lehető legmegfelelőbben tudjuk tervezni kis családunk jövőjét.

Válaszukat előre is köszönöm!

Nick Gabriella
Kedves Nick Gabriella!

Kérdései valóban tartalmasra sikerültek:)
Ha nem gond, itt levelezés útján nem is próbálom megválaszolni őket teljesen.
Ami biztos: inkább szülessen júniusban, mintsem az utolsó hónapokat prüszkölje végig az anya terhesen.
Pár dolog, amire érdemes figyelni már elejétől kezdve: csak anyatejes táplálás legalább fél évig, tápszerek közül hipoallergén adása, tej és liszt kerülése egy éves korig, steril környezet kerülése (nyugodtan találkozzon az immunrendszere a körülöttünk élő baktériumokkal, vírusokkal), antibiotikum elkerülése lehetőség szerint.
Többet gyermek-szakorvos tud Önöknek segíteni.
A másfél éves gyermekre választ pedig tényleg csak orvosi vizsgálat során tudunk választ adni.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Én még soha nem voltam semmilyen allergiavizsgálaton. Tüneteim: bizonyos ételek evése közben elviselhetetlen orrviszketés (gondolom a fűszerek zavarnak), esténként szemem nagyon ég és viszket, közben az orrom is folyik. Ön szerint allergiás tünetek ezek? Ha igen, akkor milyen vizsgálatot érdemes elvégezni, és hol? Mit tud ajánlani ezek tünetek megszüntetésére?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Szilvia
Kedves Szilvia!

Jó kérdés. Szerintem meg kellene vizsgálni:) Akár nálunk.
A tünetek szüntetésére javaslatot pedig a vizsgálat eredménye alapján.

Üdvözlettel:

dr. Babai László

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok