Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol

Csanad

mail test

válasz a mail test-re

Gyuricza György

Tisztelt doktorúr/doktornő!

A problémám a kislányunkat Andikát(5éves) érintené.Az igazi kérdésem az hogy ezek a tünetek allergiás eredetűek-e?Kb 1 éve fordult elő először, hogy a kislány talpán vagy talpélén előjött egy-egy fébabszemnyi,babszemnyi kemény, piros, nyomásra halványuló keményebb csomó a bőrfelszíntől kicsit méllyebben ami inkább délután és este jelentkezik és a gyerekorvos által adott ELECOM kenőcs használatától néhány nap alatt elmúlik.Néhány hét után aztán újra jelentkezik, de mindig kicsit arébb. Szegény ilyenkor nem járkál mert fájdalmas is neki. Ön szerint ez allergia? Mi okozhatja (lábbeli kényelmetlensége kizárva)?Köszönettel Gyuricza György.

Tisztelt Gyuricza György!
Sajnos bármennyire is pontosan és részletesen írta le a problémát, látatlanban lehetetlenség egyértelműen megmondani, mi okozza a problémát. A használt készítmény és az arra adott pozitív válasz sejteti, hogy allergiás gond áll a háttérben, vagy legalábbis olyan, ami szteroidra javult.
Javaslom, keressék meg Szalai Zsuzsanna bőrgyógyász főorvosnőt a Heim Pál kórházban: 06 1 4599217.
Hivatkozzanak nyugodtan rám, illetve a Budai Allergiaközpontra, szeretettel fogja Önöket látni.
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Horváth András

Tisztelt Doktornő/Úr!

A feleségem minden nyár végén megküzd az allergiával. A fűfélékre allergiás. A helyzet most annyival cifrább, hogy 12 hetes terhes és még meg is fázott.

Folyamatosan el van dugulva az orra, tüsszög, amitől Ő is elfárad, de gondolom a babának sem tesz jót.

Mit lehet ilyenkor tenni? Van olyan hatásos készítmény, ami terhesség alatt szedhető ebben az időszakban az allergiás tünetek csökkentésére/megszüntetésére?

Esetleg tudnának olyan környező helyet javasolni (belföld/külföld, hegyvidék/tengerpart), ami legalább egy szusszanásnyi időre elfeledtetné párommal ezt a szörnyű állapotot?Várva megmentő válaszukat,Köszönettel:Horváth András, aggódó férj/apa

Tisztelt Horváth András!
Természetesen léteznek megfelelő megoldások ilyen bonyolult esetre is.
A helyzet összetettsége miatt mindenképpen javaslom, hogy keressen fel
minket egy személyes konzultáció/vizit erejéig, ahol a szakorvos
részletesen meg tudja vizsgálni feleségét, tájékozódni tud az
előzményekről, a terhességről, és ennek megfelelően javaslatot tehet a
megfelelő kezelésre. Időpontot ezen a telefonszámon kérhet: 06 30 6319309
Üdvözlettel:
dr. Babai László

nora

én parlagfű,üröm,poratka,fűfélékre vagyok allergiás.most kaptam egy kiskutyát. a kérdésem az lenne,hogy erősítheti-e a kutyaszőr a tüneteket az allergiás időszakban?és lehet-e kutyaszőr allergiát szerezni,ha kutyát tartok?
előre is köszönöm

Kedves Nóra!
Amennyiben jelenleg nem allergiás kutyára, nem fokozhatja. Másik kérdésre a válasz, hogy igen, kialakulhat kutyaszőr allergia. Akár tart kutyát, akár nem. Általában annál, aki már valamire allergiás nagyobb eséllyel következik ez be.
Üdvözlettel,
dr. Babai László

Törökné Kovács Judit

Családunkban rajtam kívül sajnos mindenki allergiás, férjem és kisebbik lányom évek óta szezonban folyamatos gyógyszer szedő.
Mivel mindhárom gyermekünk egyetemista, és csak a hét végeken van együtt a család, kész ételeket fagyasztva adok útravalónak a hétköznapokra.
Szeretném tudni, hogy ezek a lefagyasztott kész főzelékek/ levesek/husok meddig fogyaszthatóak biztonsággal, tudva azt, hogy az ételek hisztamin tartalma a tárolási idő növekedésével szintén nő. Válaszukkal sokat segítenek, előre köszönöm, tisztelettel: Török Judit

Tisztelt Kovács Judit!
A kész, hűtött, fagyasztott ételek hisztamin tartalma nem nő automatikusan, és nagy részükben nincs is annyi hisztamin, hogy allergiások ne ehetnék azokat nyugodtan.
Ami a fagyasztott eltartást illeti , talán az OÉTI -től kérhetnének tanácsot.
Tisztelettel:
Prof. Nékám Kristóf

Payer András

KÖVETKEZŐ A PRÓBLÉMÁM.JULIUS VÉGÉN MEGDÚZATTAK A NYAK ALATTI NYIROKCSOMÓIM.AZ ORVOS FELÍRT ANTIBIOTIKUMOT.ELMÚLT ATÜNET RÁ EGY HÉTRE MEGINT ELKEZDÖDÖTT.SZEDTTEM KÖPTETŐT NEM MÚLT EL.MOST AUG 203.A VAN ÉS PÁR NAPJA FELLERŐSÖDTTEK A TÜNETEK .ORRFOLYÁSOM,SZEMVISZKETÉSEM,ÉS ÁLLANDÓ KÖHÖGÉSEM VAN.oRVOS AZT MONDTA HOGY ALLERGIÁM VAN.eZ RENDBEN VAN CSAK MOST MIT CSINÁLJAK SOHA SE VOLT ALLERGIÁM .AZ ORVOS ELKÜLDÖTT ORR-FÜL GÉGÉSZETRE.mEG SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MOST MIT TEGYEK ?MENJEK ORVOSHOZ VAGY CSAINÁLTASSAK ALLERGIA TESZTET?ESETLEG VÁRJAKOKTÓBERIG MÍG VÉGE NEM LESZ.hA EGGYÁLLTALÁN VÉGE LESZ A TÜNETEKNEK.VÁROM MIELÖBBI VÁLASZUKAT.KÖSZÖNETTEL.:NAGY GYÖRGYI

Kedves Györgyi!
Orvosa jól tanáscolta. Keressen fel egy fül-orr-gégészt. Ő a vizsgálat alkalmával szükség esetén az allergiatesztet is el fogja végezni.
Sajnos így látatlanban nem lehet megmondani, Önnek allergiás megbetegedése van, vagy valami más. Ehhez mindenképpen a fenti szakorvosi vizit szükséges.
Az, hogy eddig soha nem volt, nem jelent semmit. Sajnos a betegségek legtöbbször minden előzmény nélkül, soha nem volt formában bukkannak fel.
Ha gondolja, a Budai Allergiaközpontban állunk szíves rendelkezésére.
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Cseke Rita

Kedves Doktornő/Úr!

13 éves Bettina lányomnál 2000 nyarán mutattak ki allergiát a Veszprémi pulmonológián. Kimutatott allergének: macskaszőr,lisztatka,fekete üröm, parlagfű, penészgomba. Gyógykezelések eddig: először Claritine, majd Zyrtec és Flixotide evohaler, most Xyzal és steroidos orrspray. Tünetei évről-évre rosszabbodnak, ami nátha és bőrkiütésekben mutatkozik.
14 éves Dorina lányomnál 2005 őszén mutattak ki allergiát atka,parlagfű, penészgomba tekintetében. Gyógyszerei Telfast és Flixonase orrspray. Tünetei nem javultak, szinte egész nyáron erősen náthás. Szeretném ha segítenének nekünk!

Kedves Rita!
Segíteni neten keresztül sajnos nem tudunk:(
Javaslom, jelentkezzenek be prof. Nékám Kristófhoz nálunk, és ő egy személyes viziten biztos tud valami előre mutatót mondani.
Az biztos, hogy több alternatíva is felmerül: szénanáthára Rhinolight, atka allergiára atka mentes ágynemű, stb.
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Szilvia

Tisztelt Doktornő/Úr!

Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy 2.5 éves kislányomnál megállapította a szemész hogy allergiája van mert a szeme rendszeresen bevörösödik és a szemgolyó fehér része is vörös lesz délutánra neki. Sajnos nem tudjuk mire allergiás ezért szeretnénk neki minél elöbb megcsináltatni egy allergiatesztet. Az a kérdésem hogy ez megoldható e ennyi idős korban vagy várnunk kell még vele? ( ételallergia vizsgálaton voltunk fél éves kora körül és az negativ lett )

Kedves Szilvia!
Mindenképpen javaslom, hogy Várhegyi Csabához jelentkezzenek be. Allergia kivizsgálásnak nem ellenjavallata a 2,5 éves életkor. Azt hogy milyen vizsgálatok jönnek szóba, csak személyes konzultáció, a tünetek, kórelőzmény, stb ismeretében lehet eldönteni.
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Schalkhammer László

Tisztelt Szakorvos!
Következő problémával fordulok önnhöz:feltehetően fémalergiával küzdünk(nikkel), voltunk orvosnál is és a következőt írták a papirra "Nikkel II. szulfát, Nikkel szulfá vizes, Thiuram-MAX, Terametilthiurammonoszulfid (TMTM), Tetrametilthiuramiszulfid (TMTD), Tetratilthiuramidszulfid (TETD), Dipentametilénthiuramtatraszulfid (DPTT) és számunkra ez teljessen érthetettlen. A konkrét kérdésem az lenne, hogy milyen ételeket és italokat ehetek ihatok? Mitől nem lesz bőr pirosodásom és egyéb tünetem? (gyümölcsöt, joghurtok, tej termékek, zöldségek, krumplé stb.)

Tisztelt Schalkhammer László!
A pontos válaszért és étrend összeállításért javaslom, keresse fel személyesen egy konzultáció erejéig dietetikusunkat, Nagy Dórát! Ő Önnel közösen összeállítja azt az étrendet, mely egyrészt nem okoz gondot Önnél, másrészt Önnek is ízlik és tartalmaz minden szükséges tápanyagot.
Üdvözlettel:
dr. Babai László

Dajkó Rita

Kedves Babai László!
Kisfiam 2 éves kb egy hónapja jelentkezett nála először csalánkiütés a karján ébredés után kb negyedórával. Ez kb egy 1 hétig rendszeresen így történt, majd néhány nap szünet és a combján megismétlődött. Mostanára már minden nap jelentkezik a viszketés szinte az összes végtagon, rendszeresen alvás után, de napközben is véletlenszerűen (jellemzően a lakásban de már egyszer előfordult szabad levegőn is. ) Alvás során, hideg vízzel történő lemosásra illetve szabadban megszűnnek a tünetek. Bőrgyógyász után gyermekorvosunk stresszallergiát állapított meg. A fenti tünetek alapján lehet-e valami más a háttérben vagy egyértelmű a diagnózis?
Válaszát köszönöm:
D. Rita

Kedves Rita!
Fia tünetei eléggé specifikusak. Mindazonáltal a megadott diagnózis érdekes.
Javaslom, hogy a további lépések megtétele érdekében küldje el emailen a bőrgyógyászati és a gyermekorvosi leletet cimünkre: info@allergiakozpont.hu
Köszönettel:
dr. Babai László