Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Orvos válaszol

Bányai Vivien

17 éves vagyok, és egy elviselhetetlen allergiával kell együtt élnem. Igazából senki nem tudta még megmondani mitől van. A tünetek előjönnek fizikai mozgás, meleg hőmérséklet, hideg víz, izzadás hatására. Először apró piros pöttyök, majd nagy csalánkiütésekké duzzadnak, és kb egy óra mire visszahúzódnak. Nagyon ég, és már anyira viszket, hogy fáj. Kiskoromban is volt ilyen. Testnevelés órák után tapasztaltam, hogy az arcom sápadt, vörös foltokkal, de máshol nem jelent meg. 3 éve viszont nagyon csúnya, és nincs egy "szabad" hely a testemen. Van olyan nap, amikor csak a hajlatokban jelentkezik, de van, amikor mindenemet beborítja. Édesanyám mesélte, hogy csecsemőkoromban a nagymamám flóraszepttel mosta ki a ruhapelenkámat, és állítólag akkor jelentkeztek elsőként a tünetek. Lehet őket valamilyen módon csökkenteni, esetleg van remény az allergia megszűntetésére? Lehet, hogy esetleg valami rejtett lelki probléma okozza az allergiát? Mert azt hallottam, hogy minden allergia lelki eredetű.

Előre is köszönöm

Vivien

Kedves Vivien!

A tüneti elmondása alapján, nem feltétlenül allergiás eredetűek, hiszen elmondása szerint vizsgálattal nem igazolták az allergiát. A tünetek hátterében hisztamin felszabadulás állhat, ezért az antihisztamin gyógyszerek csökkenteni szokták a tünetek hevességét. A pontos véleményhez azonban feltételenül személyes konzultációra van szükség. Javaslom, jelentkezzen be hozzánk egy vizitre, ahol minden tünetet meg tudunk vizsgálni, a hátteret fel tudjuk térképezni.

A leírtak alapján feltételezhető, hogy a tünek bizonyos szintig lelki okokkal is összefüggésbe hozhatóak. Amennyiben ez az eshetőség a vizsgálat során is felmerül, célszerű lenne utánunk egy pszichológushoz fordulni ennek tisztázására. Természetesen a megfelelő pszichológus megtalálásában is szívesen segítünk Önnek.

Üdv.
dr. Balogh Katalin

Zsolt

Tisztelt Doktor Úr!
Kisfiam 2 éves lesz, de 1/2 éves kora óta hasfájós. Amilyen ételt megállapítottak nála hogy arra alergiás, azokat elhagyom és mégis jelentkeznek a tünetek. Tanácsát szeretném kérni hogy hova fordulhatnék. Előre is köszönöm.

Kedves Zsolt!

Azt hiszem, ezen esetben komolyabb kivizsgálásra lesz szükség. Azt azonban, hogy milyen irányban és milyen orvosokkal, csak személyes találkozás, az eddigi leleltek áttanulmányozása, a gyermek vizsgálata és az eddigi történések átbeszélése után tudom megmondani.
Ha megvan az irány, és a megoldása esetleg tőlem eltérő specialitású orvosok bevonását is szükségessé teszi, természetesen segítek Önöknek a fiú gyógyulásának egyengetésében.
Javaslom, jelentkezzenek be hozzám egy személyes vizitre.

Üdvözlettel:

dr. Várhegyi Csaba

DA 35

Tengerparti nyaralás alkalmával több, mint 1 hete bakteriális fertőzés miatt begyulladt a torkom és a szemem, melyet láz is kísért. Ezeket orvos által felírt antibiotikummal sikerült meggyógyítani, ám időközben az egyik fülem bedugult, folyamatosan "üvegbúrában" érzem magam. Jelenleg (3napja)egy "kezelésre" járok, ahol "fújással-nyeléssel" próbálják a füldugulást kipattintani, eddig nem nagy sikerrel. Már attól tartok, hogy ez "örökre" így marad :-( Elkeseredésemben fordulok Önökhöz, bízva segítségükben,
Andrea

Kedves Andrea!

Problémájával mindenképpen foduljon gégész szakorvoshoz.
Tünetei alapján középfülgyulladás valószínüsíthető.

Üdvözlettel:
dr. Urbán Veronika

Nagy Nóra

Négy hónapos terhes vagyok,és több mint egy éve allergiás vagyok a kőszén- kátrányra.Az allergológusom a claritint írta fel,de a nőgyógyászom szerint ezt sem szedhetném.Muszály szednem,mert ha kijön az allergiám látványosan feldagad valamelyik testrészem.A terhességem négy hónapja alatt egy doboz gyógyszer fogyott el.Árthat ez a babámnak?És lenne más gyógyszer amit szedhetnék?

Kedves Nagy Nóra,

köszönjük , hogy kérdésével az Allergiaközpontot kereste meg.

Az antihisztaminok (mint a claritine is) adását általában nem ajánlják a terhesség első harmadában, de nem azért , mert káros lenne, hanem azért, mert nincs elég adat
az esetleges hatásairól ebben a helyzetben .
A használati ajánlások szerint mérlegelve az előnyöket és a lehetséges hátrányokat, adhatók.

Ami a kőszén-kátrányt illeti, a kontaktus elkerülése lenne a legjobb módszer a tünetek elkerülésére - ez , ha megkapta a kezelő allergológustól azt a listát, ami a kőszénkátrányt tartalmazó anyagokat sorolja fel , elvileg nem lehet nehéz.
Amennyiben felmerül, hogy nem (vagy nem csak ) ez okozza a tüneteit, legközelebb a szoptatás befejezése utáni idő lesz igazán alkalmas ennek részletesebb vizsgálatára, mert maga a terhesség,de a szoptatás is, átmenetileg módosíthatja az immunválaszt.

Üdvözlettel


Nékám Kristóf dr

Sissy

Jo napot!
Szeretném megtudni hogy a tejérzékeny gyerekek mit ehetnek?
Köszönöm!

Kedves Sissy!

Erre vonatkozóan általános tanácsokat kaphat a http://www.taplalekallergia.hu/ oldalon.
Ahhoz azonban, hogy össze tudjanak állítani olyan étrendet, ami amellett, hogy minden fontos tápanyagot tartalmaz, ízlik is a gyermekének, javaslom, keresse fel dietetikusonkat, Nagy Dórát.

Üdvözlettel:

dr. Babai László

Melicher Dezsőné

Üdvözlöm.Szeretném meg kérdezni,hogy a két és fél éves és a négy hónapos unokám kecske tejet fogyaszthatják e nem e lesz tőle valami bajuk.Elöre is köszönöm.Melicherné.

Kedves Melicher Dezsőné!

A négy hónapos gyermeknek nem javasoljuk a kecsketej fogyasztását, a nagyobb kaphat mértékkel, amennyiben nincsenek tőle panaszai.

Üdv.
dr. Balogh Katalin

katalin

Fiam sok mindenre allergiás pl. parlagfű házipor pázsitfűfélék jelenleg léguti panasza nincs. Nemrég olvastam a keresztallergiáról, lehetséges hogy, ez hasmenésben jelentkezik vagy más lehet az ok.

Kedves Katalin!

Keresztallergia, u.n. orális allergia szindróma képében jelentkezik, melyre ajak, nyelv, garat, vizenyő jellemző. A hasmanés nem tartozik közéjük.

Üdv.
dr. Balogh Katalin

kranauer csabáné

csalánkiütés afejbőrön anyakon és ahason és viszketés.torok fájás szem és orr viszketés

Kedves Krauer Csabáné!

Noha a kérdését nem tudtam pontosan értelmezni, úgy tűnik számomra, hogy eléggé szerteágazó tünetei vannak. Ilyen esetben mindenképpen érdemes szakorvos felkeresése, mert levél alapján a pontos diagnóis felállítása, így a helyes kezelés megválasztása lehetetlen.
Amennyiben gondolja, a Budai Allergiaközpontban várom tisztelettel egy személyes konzultációra.

Üdv.
dr. Balogh Katalin

Vonnák Gábor

a fiamat a tengerben megcsípte egy medúza. Mit kell ilyenkor csinálni illetve mi ilyenkor a teendő?

Kedves érdeklődő!

A csípés helyét Fenistil krémmel vagy valamilyen hűsítő krémmel kenje be.

Üdv.
dr. Holpert Valéria

test

test uj

valaszolok visszavont torlesre