Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Új-Zélandra utazok a közeljövőben és azt szeretném megtudni, hogy ott kell-e szednem antiallergia gyógyszert.

Itthon tavasztól őszig kell szednem gyógyszert, mert több fűfélére is allergiás vagyok (pázsitfűfélék, parlagfű, stb.)

Előre is köszönöm az információt!
Tisztelt Buzás Péter!

Sajnos fejből nem vagyunk tisztában, Új-Zélandon milyen növények élnek. Javaslom, nézze meg neten, él-e azok közül valamelyik, amire Ön allergiás.
Ha nem él, akkor sem kizárt viszont, hogy pár éven belül Önnek az ottani flóra valamely képviselőjével szemben kialakul allergiája.

Üdvözlettel:

dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr,
A Claritine akut tabletta rendszeres szedése járhat-e negatív következményekkel hosszú távon? Azért kérdezem, mert ez a gyógyszer kellően enyhíti a tüneteimet viszont ha a szedését abbahagyom, rögtön jönnek a kellemetlen tünetek (kb 2 éve rendszeresen szedek Claritine vagy Claritine akut tablettát, napi 1et). Esetenként (allergiát kiváltó környezetben) a dobozon előírttól eltérve reggel és este is beveszek 1-1 szemet. Mi a véleménye?
Más kérdés: a gyógyszertárakban ajánlják a Lorano tablettát is, merthogy a hatóanyaga ugyanolyan mennyiségű loratadine mint a Claritine akutban, azonban a saját tapasztalatom az, hogy kevésbé hatékony. Mi az ön véleménye?
Üdv.: Tibor.
Tisztelt Vaszkó Tibor!

Sajnos kérdésére nem tudok válaszolni. Hiteles válaszhoz szükség lenne a pontos betegségére, tüneteire, fennállásának idejére, társebetségeire, stb.
A Lorano elvileg teljesen azonos a Claritinnel. Gyártási és formulázási okok miatt azonban hatásuk nem mindig fedik egymásét 100%ban.

Üdvözlettel:

Prof. Nékám Kristóf
Kb 20 éve vagyok allergiás parlagfüre és feketeürömre. Sok gyógyszer kipróbálásán túl vagyok már, (telfast, xyzal stb), ezekkel jobb de nem vagyok tünetmentes csak fáradt... A homeopátiát is megpróbáltam bevetni, de talán nem voltam elég kitartó. Kezdem feladni, augusztus van, utálom. Akupunktura segithet?
Kedves Ágnes!
Az akupunktúra jó lehet. Bár azt a szezonon kívül kell elkezdeni. Általános vélemény, hogy szezonban már sokkal kisebb a hatása. Sokan nem is vállalják.
Egyébként sznanáthában legtöbbször a kombinációs kezelések válnak be. Gyógyszerek kombinációja, kiegészítő kezelések, stb.
Javaslom, keressen fel szakorvost, akivel ezeket átbeszélheti.
Üdvözlettel,
dr. Babai László
Tisztelt Doktornő!
Fiamak hideg allergiája van.Fenistil tabletátát szed már elég régen rá (mivel nekem azt mondták más gyógymód nincs) Sajnos néha úgy tünik mintha a szervezete kezdené megszokni és nem hatna a gyógyszer. Igaz ez?
Várom válaszát. Köszönettel Mné
Tisztelt Mészáros Mihályné!

A hideg allergia sajnos nem mindig eléggé konkrét megfogalmazás. A hétköznapi nyelv több különböző betegséget foglal össze alatta. A pontos válaszadáshoz mindenképpen látnunk kellene az eddigi leleteit. Javaslom, keressen fel minket a közeljövőben!

Üdvözlettel:

Prof. Nékám Kristóf
Tisztelt Dr. Babai László!Azt szeretné megkérdzeni hogy miért nem találom az itt rendelő orvosok között dr.Pálffy Márta csecsemő és gyermekgyógyász ,allergológust??A WWW.orvostkeresek.hu oldalon az szerepel hogy a doktornő is itt rendel!nagyon fontos lenne megtalálnom őt!Előre is köszönöm!
Kedves Nikoletta!
Elnézést, de a doktornő már nem rendel nálunk. Egyéb elfoglaltságai miatt nem találtunk olyan napot, ami nekünk és neki is megfelelne.
A telefonszámát viszont meg tudom mondani: 06 30 9646664
Az orvostkeresekről leszedetjük, köszönettel!
dr. Babai László
Jó napot kívánok!
Az arcomon a lábszáramon és a felkaromon piros kör alakú foltok alakulnak ki, amely pár nap után kiszárad! Észrevételem az, hogy a száraz hideg időben jön ki és a szél hatására. Néha az arcomon ezek a foltok fel is dagadnak! A szemem ég. Az allergia vizsgálatom negatív volt. 10 éve küszködöm evvel a problémával, és nem találtak rá eddig megoldást! Feltétlenül számítok segítségére, várom válaszát! Köszönöm!
Kedves Rita!
Leírása alpján nummularis ekzemának gondolom, melyet a hideg ill. a kiszáradás kifejezetten ront. Ennek megfelelően nagyon fontos a bőrápolás ( hidratálás ) illl. ahideg szél kerülése. Kifejezettt gyulladás esetén steroidos kenőcs. Hátterében legtöbbször öröklött genetikai allergiás hajlam áll.
A pontos diagnózis felállítása és így a leghelyesebb kezelése megválasztásához kérem, keressen fel minket személyesen!
Üdvözlettel,
Dr. Sápy Mónika, bőrgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor nő!

Férjem 25 éves és kb. 3 évvel ezelőtt jelentkeztek nála ekcémás tünetek. Először apró foltok a hasán, combján, karján és a hátán. Ezek időről-időre javultak, elműltak a kenőcsök hatására, ám újak jöttek a helyükre. Jelenleg elmúltak a hátán és a hasán lévő sebek, azonban a lábszárán és az alkarján újabbak jöttek elő. Szinte már összefüggő felületet alkot, nem tud hámosodni, pörkös és nedves a sebek felülete. Elmúlt nyáron beutalták a Bőrklinikára, ahol 2 hétig tartották bent, azonban jelentős változást ez sem hozott. Férjem teljesen feladta, nem hajlandó a további vizsgálatokra és próbálkozásra.
Kérem adjon tanácsot, hogy milyen készítményt, szakorvost esetleg természet gyógyászt tudnánk problémánkkal megkeresni. (Budapesten lakunk)
Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy elképzelhető-e az, hogy az ekcémás elváltozásokat lelki probléma okozza. Ugyanis 3 évvel ezelőtt vesztettük el a férjem testvérét, asmi nagyon megviselte Őt. Kb ezzel egyidőben jelentke meg az első elváltozások is.

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelt Karlik Hajnalka!

Az Ön férjének panaszai eléggé bonyolultnak tűnnek így első hallásra. Mindeképpen szükséges lenne, hogy lássuk őt minden eddigi leletével együtt. Javaslom, keressen fel minket a közeljövőben!

Üdvözlettel:

Prof. Nékám Kristóf
Jó napot kivánok! pollen alergiás vagyok(parlagfű,nyírfa,atka,szőr..) az arcom fel van egy kicsit dagadva és az orom is folyik regelente és elvan dugulva. azt szeretném kérdezni hogy menyire hatásosak a patikában kapható kenöcsök melyeket az orba kenve nem engedi vagyis nagy mértékét felfogják ezeket a polenszemcséket,esetleg tudna ön ajánlani egyet nagyon hálás lenék érte! köszönöm
orrsprét használok,de ezt is kiszeretném probálni!
Tamás
Tisztelt Balogh Tamás!
Véleményem szerint ilyen sok allergén esetén és ilyen tüneteknél egyik krém sem lesz eléggé hatékony.
A helyi pollen-gátló/megfogó krémek tapasztalat szerint az enyhe tüneteknél eredményeznek tünetmentességet. Javaslom, keressen fel szakorvost a megfelelő terápia beállítása miatt.
Üdvözlettel:
dr. Babai László
Tisztelt Doktornő!
Lányom születése óta allergiás. 3 éve derült ki, hogy minden fűszer, tartósítószer, adalékanyag, izfokozó, kakaóvaj stb. okozza a sebeket a testén, ill. már fulladt is. Csak az általam készített friss ételeket eheti. Nem tudok mellette 8 órában elmenni dolgozni, eddig méltányosságból GYES-en voltam, de az idén a kormány ezt mgszüntette, ápolási díj nem jár mert iskolába jár, idén volt 13 éves. Alanyi jogon semmi sem jár. Szeretném kérdezni mit tudok tenni, eddig 4 órában dolgoztam, de most a kormány ezt a lehetőséget is elvette. Köszönöm Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!
Nagyon nehezet kérdezett. A helyzet súlyosságát látom. Mindazonáltal sajnos nem tudom, hogyan segíthetnénk. Ön egy teljesen politikai kérdést tett fel, és állásfoglalásunkat kérte. Sajnos ezen a szinten tehetetlenek vagyunk.
Sajnálom.
dr. Babai László
Tisztelt Doktornő!/Úr!
Pár napja poratka allergiát állapítottak meg nálam. Kezelőorvosom ellátott sokféle hasznos tanáccsal, javasolta, hogy a szobánkban lévő nyitott könyvespolcot is szüntessük meg. Szükség van-e erre? Most tudtam meg, hogy a következő tanévben az iskola könyvtárában kellene tanítanom. Indokolt-e másik tantermet kérnem?

Specifikus immunterápia alkalmazható-e az én esetemben?
Köszönettel: Zsigriné Kovács Valéria

Kedves Kovács Valéria!
Sajnos nagyon nehéz így látatlanban válaszolni. Pontos válaszhoz szükséges lenne az ön tüneteinek, kórelőzményének, társbetegségének, állapotának pontos ismerete.
Nagy általánosságban annyi mondható, hogy a poratka az emberi lehullott hámsejtekkel táplálkozik. Ezért ott fordul elő, ahol sok az emberi elhalt, lehullott hámsejt. pl. az ágyneműnkben. A legtöbb gondot is ez okozza. Kezelés során is, ha az ágyneműt mentesítjük, legtöbbször tünetmentességet is elérhetünk.
A könyvtárban, könyvespolcon hámsejt nem sok van. És a hőmérséklet, páratartalom sem ideális. Így ez kevésbé okoz gondot.
De hogy Önnél az allergia milyen stádiumban van?? Ehhez látnunk kellene.
Hasonlóan nem tudok Önnek az immunterápiáról sem igent vagy nemet mondani.
Javaslom, jöjjön el hozzánk egy konzíliumra.
Üdvözlettel
drBabai

Hírek

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Születésünk módja is befolyásolja, hogy allergiások leszünk-e életünk során

Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.  

További részletek
Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Egyre nagyobb az érdeklődés az ételallergiák iránt az online térben is

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica Egészségközpontok