Történetünk

Létrehozva: 2017.11.17 21:44 | Módosítva: 2017.12.11 14:12

Budai AllergiaKözpont

A Budai Allergiaközpont 2004 májusában indult útjára dr. Babai László tulajdonos vezetésével, három szakorvos közreműködésével. Indulásunkat szakorvosaink magas szakmai tudására, lelkesedésünkre és egy millió forintos hitelre alapoztuk.

Alapításunkkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felépítjük Magyarország Allergiaközpontját, ahol Ön egy helyen választ kaphat minden allergiával kapcsolatos kérdésére.

A kezdeményezés hamar népszerű lett, egyre több páciens fordult hozzánk, egyre több orvos dolgozott velünk, egyre több szakterületen adtunk megoldást pácienseinknek.

2007-ben az addigi helyet kinőttük, így új helyre költöztünk, saját, kifejezetten az allergiás páciensek kivizsgálására, kezelésére kialakított rendelőbe, ahol azóta is működünk. Ha arra a kérdésre kell válaszolnunk, mire vagyunk büszkék, akkor elsők között egyértelműen a szakorvosainkat említjük, akik hisznek a kezdeményezésben, hisznek a gyógyítás művészetében, hisznek a páciensek iránti elkötelezettségben.

Büszkék vagyunk, hogy mára a Budai AllergiaKözpont az immunterápia egyik hazai szakmai központja, ezzel sikerült ismét a figyelem előterébe helyezni az allergia egyetlen oki terápiáját.

Büszkék vagyunk, hogy mindent magunk erejéből, a magas szakmai színvonalra támaszkodva értünk el, mindenféle OEP vagy állami támogatás, finanszírozási stiklik nélkül.

És akikre a legbüszkébbek vagyunk, azok Önök, akik mára több mint 10 ezren választottak minket.

Hogy sikerült-e maradéktalanul megvalósítani a kezdeti célt, hogy Önök egy helyen választ kapjanak minden allergiával kapcsolatos kérdésükre? - jó úton vagyunk efelé. Jelenleg választ tudunk adni

 • gyermekkori és felnőttkori allergiás megbetegedések esetén
 • szénanáthában
 • asztmában
 • ételallergiában
 • bőrallergiában
 • gyógyszerallergiában
 • immunológiai kórképekben
 • fogászati allergiákban
 • munkahelyi allergiákban
 • ritka allergiás kórképekben
 • beltéri allergén szint mérésben
 • allergén-szint csökkentésében

Allergiaboltunkban számos terméket kínálunk, melyek hozzásegítik Önöket a mindennapi allergiamentes élethez.

Most indítjuk útjára Várandós Asztma Programunkat, mely keretében kisbabát váró asztmás pácienseink a távdiagnosztika kényelmével folyamatos felügyelet mellett minimalizálhatják az asztma kezelésére szedett gyógyszer mennyiséget, ezzel optimalizálhatják babájuk egészséges fejlődését.

Idén ősszel bővült honlapunk az "allergénmentes" receptklubunkkal.

2010-ben felismertük, hogy az "élet minden területéhez" szűk a négy fal. Ahhoz, hogy kiléphessünk, tulajdonosunk, dr. Babai László megalapította az Allergiamentes Életért Alapítványt. Az Alapítvány

 • kiadja az Allergia időszakos kiadványt, mellyel több ezer érdeklődőhöz jutunk el, ezzel tudjuk segíteni mindennapi allergiamentes életüket
 • rendszeresen támogatja asztmás gyermekek úszását, hogy ezzel erősítse tüdejüket, segítse gyógyulásukat
 • gyermekek sóterápiás kezelését támogatja
 • rendszeresen támogatja az allergén-specifikus immunterápiát

Az Alapítvány működését olyan személyiségek karolták fel, mint Straub Dezső színművész (kuratórium elnöke), Cseh László olimpiai bajnok úszó (kuratórium tag), és Prof. Zeher Margit Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság elnöke (szakmai tanácsadó testület elnöke).

A jövő kihívása továbbra is az Önök szolgálata, a szolgáltatási palettánk bővítése, szolgáltatási színvonalunk emelése.

Köszönjük, hogy Önök és barátaik - amennyiben allergiában kérdésük merül fel - a jövőben is minket választanak!

Hírek

Hisztamin diéta – így működik

Hisztamin diéta – így működik

Az alacsony hisztamintartalmú étrend segíthet azoknak, akik a hisztamintartalmú élelmiszerekre tünetekkel - például tüsszögés, viszketés, hasfájás vagy csalánkiütés - reagálnak. Szabó Lucia, a Budai Allergiaközpont dietetikusa a hisztamin diéta lépéseit ismertette.

További részletek
Mit használjak torokviszketés ellen?

Mit használjak torokviszketés ellen?

Végtelenül bosszantó jelenség, sok allergiás beteg napjait teszi tönkre a torokviszketés. Rendszerint az apránként kortyolt üdítők és elszopogatott cukorkák sem oldják meg a helyzetet. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tehetünk a torokviszketés ellen.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA