Történetünk

Szerző: Allergiaközpont | Létrehozva: 2017.11.17 21:44 | Módosítva: 2020.09.11 14:23

A Budai Allergiaközpont Magyarország kiemelt allergiával foglalkozó szakmai műhelye. Az egyik legelsők között induló magánrendelő 2004 óta fogadja az allergiás kórképekkel rendelkező páciensekeit, legyen szó egyszerűbb szénanátháról, vagy komplex több szervet érintő allergiás kórképről. Központunkban az allergia vizsgálatok szinte teljes tárháza megtalálható, és a széleskörű kivizsgálás mellett allergén immunterápiára is van lehetőség központunkban az allergia oki terápiája érdekében.

A Budai Allergiaközpont 2004 májusában indult útjára Prof. Dr. Nékám Kristóf, Dr. Balogh Katalin és Dr. Polgár Marian közreműködésével. Alapításunkkor azt a célt tűztük ki magunknak, hogy felépítjük Magyarország Allergiaközpontját, ahol Ön egy helyen kaphat választ minden allergiával kapcsolatos kérdésére.

A kezdeményezés hamar népszerűvé vált, egyre több páciens fordult hozzánk, egyre több szakorvos csatlakozott egyedülálló központunkhoz és mind több szakterületen adtunk megoldást Önöknek, pácienseinknek.

Központunkban –ahol jelenleg is 14 szakmailag elismert allergológus szakorvos áll az Ön rendelkezésére- kiemelkedő figyelmet fordítunk a szakmaiságra, a professzionális eszközparkra és az egyedülállóan széles megoldási palettára.

Ha arra kell válaszolnunk, hogy mire vagyunk igazán büszkék, akkor olyanokat kell említenünk, mint:

  • a kezdetektől velünk lévő Prof. Dr. Nékám Kristóf, a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság egykori elnöke, aki a Szakmai Kollégium Immunológiai és Allergológiai tagozatának tisztségét a mai napig betölti.
  • Dr. Polgár Marianne PhD-t, aki a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Táplálékallergia Szekciójának elnöki posztját egészen 2019-ig betöltötte. Egyik nagy sikereket elért szakmai műve az Útmutató a táplálékallergia felismerésére, kezelésére és megelőzésére, mely 2012-ben jelent meg.
  • Dr. Hidvégi Edit vette át a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Táplálékallergia Szekciójának elnöki tisztséget dr. Polgár Mariann PhD elnöki posztjától való visszavonulása után. Dr. Hidvégi Edit sikeresen ötvözi a gyermek- és felnőtt pulmonológiában, valamint a gasztroenterológiában szerzett tudását úgy gyermek, mint felnőtt pácienseinél.
  • Dr. Balogh Katalin főorvosnő, aki 2008 nyarán megalapította a MAKIT Immunterápiás szekciót, aminek első elnökeként őt választották meg. 2018-ban a MAKIT immunterápiás munkacsoport, Dr. Balogh Katalin főorvosnő vezetésével publikálta az Útmutató az allergén specifikus immunterápia gyakorlatához című nagysikerű kiadványt. Főorvosnőnek köszönhetően az Allergiaközpont mára az allergénspecifikus immunterápia vezető szakmai központjává vált.
  • Dr. habil Réthy Lajos a MAKIT molekuláris allergológiai szekciójának társelnöke nagy sikerrel alkalmazza a molekuláris allergológiai vizsgálatokat. És vezette be itthon a Faber – multiplex allergia tesztet
  • a limfocitatranszformációs-teszt , mint gyógyszerallergia vizsgálati módszer kidolgozása központunkban Dr. Garaczi Edina PhD nevéhez fűződik.
  • a központunkban folytatott kutatásokban több kiváló szakorvosunk is részt vett. Dr Balogh Katalin főorvosnő, Dr. Polgár Marianne PhD és Dr. Garaczi Edina PhD más és más területen– külső partnercégekkel együttműködésben. Bátran elmondható, hogy kutatásaikkal úttörő munkát végeznek az Allergia világában.

Jövőbeni céljaink és az alapítvány

2010 elején több vezető szakorvosunk aktív munkájával megalakult az Allergiamentes Életért Alapítvány, melyen keresztül rendszeres programokat, ismeretterjesztő rendezvényeket szerveznek az allergiások életének megkönnyítése érdekében.

Számunkra a jövőbeni cél továbbra is az allergiás kórképek teljes körű kivizsgálása és kezelése, legyen szó akár mindennapokat megnehezítő légzési problémáról, kínzó bőrtünetről, vagy éppen egy fogászati implantátum beültetése előtti allergia vizsgálatról.

Hírek

Allergia kialakulása: ennyi mindentől függ, hogy allergiás lesz-e a baba

Allergia kialakulása: ennyi mindentől függ, hogy allergiás lesz-e a baba

Egyre több gyermeket és felnőttet érint az allergia. Sípoló légzés és vizes orrfolyás, hasfájás, hasmenés, ekcémás bőrtünetek és kiütések kapcsán is felmerülhet a gyanúja. Dr. Hidvégi Edit gyermekgyógyászt, a Budai Allergiaközpont tüdőgyógyász, gasztroenterológus orvosát arról kérdeztük, vajon tehetünk-e valamit a megelőzés érdekében? Mitől függ az allergia kialakulása?

További részletek
7 meglepő dolog, ami allergiát okozhat

7 meglepő dolog, ami allergiát okozhat

A kellemetlen légúti, bőr-, vagy akár az egész szervezetet érintő allergiás tüneteknek több oka is lehet. Néhány kevésbé ismert lehetséges allergénről beszélt dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA